Vilka toppklubbar är ute efter Harbuzi?

Ibland kan en rubrik vara så missledande som i den här artikeln om Labinot Harbuzi, som publicerades i Aftonbladet för två dagar sen. 

Artikeln har rubriken ”Toppklubbar vill ha Harbuzi – men klubben vägrar sälja”.

Nu är jag inte alls förvånad över detta då media överlag brukar locka sina läsare med rubriker som ”säljer”.

Men just i den här artikeln tycker jag man ska vara försiktig med att skilja mellan en topp- och storklubb.

Efter succén i Turkiet under sin första säsong så lockade Harbuzi till sig blickar från Galatasaray som enligt rätt så säkra uppgifter i turkisk media var beredda att köpa loss honom från Genclerbirligi men att prislappen satte stopp för affären den gången.

Galatasaray var villiga att betala upp till 5 miljoner Euro för honom men ”Gencler” ville ha runt 10 miljoner Euro för sin stjärna.

Det blev ingen affären den gången och under den gångna säsongen så har Harbuzi haft stora problem med att hitta tillbaka till fjolårsformen, mestadels pga skador och för att han inte har dragit jämnt med klubbens tränare den senaste tiden.

Nu står det i Aftonbladets artikel att toppklubbar är ute efter Harbuzi men vilka toppklubbar det rör sig om står inte. När man läser detta snabbt så kan man uppfatta det som om att en av de riktigt stora klubbarna i Turkiet (Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray) skulle vara ute efter honom men troligtvis handlar det istället om klubbar som placerade sig i toppen av ligan under den gångna säsongen, som t.ex. Bursaspor, Gaziantepspor eller något annan klubb som hamnade högt upp i tabellen. Kan det eventuellt vara Trabzonspor också?

Av artikeln att döma och det man läst tidigare om Harbuzi så verkar han vilja bort från Genclerbirligi. Om det nu är sant att andra klubbar har visat intresse för honom men att Genclerbirligis president sätter stopp för en affär genom ett högt pris så är det tråkigt.

Men hur det än blir med Harbuzis framtid så önskar jag honom lycka till i framtiden och hoppas verkligen på att han kommer upp i samma form som under sin debutsäsong i Turkiet, då han verkligen visade upp ett spel som kan ta honom långt i karriären.