Bort med idioterna!

Sitter och kollar på träningsmatchen mellan Fenerbahce och Schaktar Donetsk.

Åtminstone så var det tänkt att jag skulle göra det, men det kan jag inte göra för att matchen har precis avbrutits pga fans till Fener har stormat planen.

I början av matchen blev det genast oroligheter när fansen började att attackera journalister och fotografer som befann sig bakom ena målet och polisen hade inget annat val än att föra bort dessa från sina platser så att publiken kunde lugna ner sig. Resten av första halvleken var lugn.

Men när såväl andra halvleken var igång så dröjde det inte längre förrän supportrar till Fenerbahce återigen tog sig in på planen. Vakterna gjorde sitt jobb och förde bort dessa människor men efter en stund så gick allting överstyr och hela fotbollsplanen var helt plötsligt full med supportrar som hade tagit sig in på plan. Dessa människor som kallar sig för supportrar gick genast till attack mot journalister, fotografer och kameramän.

Matchen är för tillfället avbrutet och det ska nog mycket till om den kommer att starta om.

Det är skamligt att se på detta. Jag förstår att dessa människor vill visa sitt stöd till Aziz Yildirim men det är inte rätt att göra det på det här sättet.

Sen när blev det okej att ta lagen i egna händer bara för att man inte håller med vad vissa journalister skriver och gör?

Jag vill inte se något annat än fotbollsspelare på en fotbollsplan, speciellt när en fotbollsmatch är i full gång.

Det som är mest sorgligt är att dessa idioter tror att de gör klubben en tjänst, men de skämmer snarare ut klubben!

Jag hoppas verkligen att Fenerbahce som klubb tar tag i det här och sänder ut signaler om att det inte är okej.

Det som gör den här saken ännu mer tråkigare är att Shahktar Donetsk har tagit sin tid att komma till Istanbul för att spela en träningsmatch mot Fenerbahce. Och just detta har uppskattats väldigt mycket av tränaren Aykut Kocaman då han vill se sitt eget lag möta ett starkt lag. Aykut hoca har dessutom tackat Mircea Lucescu för detta.

Men vad gör “supportrarna”? Tackar genom att starta bråk…

Vad tror ni för signaler det här sänder till resten av Europa? Världen? Tror ni att Shakhtar eller något annat lag har lust att komma till Sükrü Saracoglu stadion i framtiden för att spela träningsmatcher efter det här?

Som tur är så är jag övertygad om att majoriteten av de riktiga supportrarna är emot sånt här även om de inte håller med i allt vissa journalister skriver.

Att protestera är okej och något man bör göra om man känner för det, men att göra det på här sättet är verkligen inte okej.

Nej, bort med idioterna!

I början av matchen