Fortsätt kämpa Semih!

I våras skrev jag en artikel om att Semih Kaya gjorde ett bra jobb i Kartalspor och att Galatasaray borde ta med Semih till sommarlägret för att se vad han går för och se till att ta vara på Semih.

Nu är första lägret över och glädjande nog ser vi att Semih är kvar i truppen och att han ska få följa med till Tysklandslägret. Ännu är det inte helt klart, men jag vågar nu hoppas på att han får vara kvar och kan utvecklas till den spelare som framförallt jag hoppas på.

Semih är född 1991 och redan för 3 år år sedan fick han chansen för första gången i herrlaget lite smått, tyvärr har 2 allvarliga knäskador satt stopp för Semih´s framfart som för ett par år sedan innebar att han var lagkapten för Turkiets U18-landslag och fick ögonen på sig från Italien och England.

Men nu ser det bra ut, men det gäller att han gör bra ifrån sig i Tyskland, så att han blir en av 4 mittbackar den här säsongen. I truppen finns utöver Semih Kaya även Ujfalusi, Zan och Servet. Ujfalusi och Servet kommer antagligen vara första valet. Speciellt Servet kommer ingen att rubba på då han är landets bästa mittback och har bäst fysik i Galatasaray.

Däremot vet Gökhan Zan att han är en rotationsspelare och han har fått ett kontrakt byggt på sin historia, nämligen att han har en hög högsta nivå men en väldigt låg lägsta nivå. Han fick en lönesänkning och vet att han är backup. Med andra ord finns det inget som säger att Zan går före Kaya, om nu Kaya blir kvar, vilket jag tror på.

Semih Kaya är tillsammans med Serdar Kesimal, Serdar Aziz och Ersan Gönlüm några av våra framtidshopp. Speciellt Serdar Aziz är en spelare som bör få chansen i landslaget och rotera tillsammans med Serdar Kesimal bredvid Servet.