Mathias Sammer till attack mot Erdal Keser

Den tidigare storspelaren Mathias Sammer som idag arbetar för det tyska fotbollsförbundet går till hårt attack mot Erdal Keser, som arbetar som scout för det turkiska fotbollsförbundet. Anledningen sägs vara att Erdal utan att höra med det tyska fotbollsförbundet först tar kontakt med unga fotbollsspelare med turkiskt ursprung som finns i Tyskland.

Det som fick bägaren att rinna över för Sammer var Eran Kesers uttalande i turkiskt tv där han sa att flera spelare som finns i det tyska U17-landslaget har redan bestämt sig för att spela för Turkiets landslag i framtiden, utan att nämna några namn med hänvisning till att dessa kan behandlas dåligt av tyska fotbollsförbundet.

Men Mathias Sammer svarar med att Tyskland har alltid agerat diplomatiskt när det kommer till fotbollsspelare och att de bästa alltid blir uttagna i landslagen. “Dörren är alltid öppen för de som vill spela för det tyska landslaget“, säger han i en intervju med tyska tidningen Kicker.

Som vi tidigare har skrivit här på Turkiskfotboll.com så har åtta spelare med turkiskt ursprung nyligen spelat för Tyskland i U17-VM, där landet kom trea efter att ha besegrat Brasilien med 4-3 i bronsmatchen. Vann gjorde Mexiko som under natten mot Måndagen slog Uruguay med 2-0 i finalen.

Dessa spelare är: Emre Can, Koray Gunter, Kaan Ayhan, Robin Yalcin, Koray Kacinoglu, Samed Yesil, Okan Aydin och Levent Aycicek.

Tyskland tog sig vidare till åttondelsfinalen efter att ha vunnit alla sina gruppmatcher. I åttondelsfinalen ställdes man mot USA som man enkelt slog med 4-0 och i kvartsfinalen besegrade man England med 3-2. Men i semifinalen åkte laget på en förlust med samma siffror mot de nyblivna världsmästarna Mexiko.

För att inse vilken betydelse dessa spelare har för det tyska landslaget så kan man ta en titt på vilka som gjorde målen i U17-VM. Av Tysklands 24 mål i turneringen så kom 18 av dessa från spelarna med turkiskt ursprung. Flest mål av dessa gjorde supertalangen Samed Yesil, som stod för sex av målen.

Bronsmatchen mot Brasilien