Nu har någon skitit i det blå skåpet

Tidningarna verkar ha luskat fram ny information till idag och det börjar ärligt talat bli mycket oroväckande det här. Match efter match påstås vara påverkad och jag vet inte riktigt vad man ska tro…

Hürriyet som jag alltid har sett som en Fenerbache tidning efter Ercan Saatcis uttalande i Fenerbache TV, men idag visar dom en annan sida. Kanske är det dom andra redaktionsmedlemmarna som tar tillfället i akt, för Ercan syns inte någonstans just nu.

Hürriyet har inatt publicerat flera olika artiklar, det börjar med Ibrahim Akin. Igår ryktades det om att Akin och Besiktas hade haft någonting på gång, men det visade sig under senare timmar på dagen att Serdar Adali inte va kallad till förhör, utan bara Ibrahim. Det har idag lett till att Hürriyet skriver att Fenerbache erbjudit honom pengar för att ta det lugnt i matchen mellan Fenerbache och Istanbul BB som slutade 2-0 till Fenerbache.

Hürriyet skriver därefter i andra artiklar att Aziz Yildirim använt hela 13 olika telefoner i sitt arbete att muta folk, men att polisen har avlyssnat allihopa. Enligt artikeln har polisen till och med haft en specialgrupp som avlyssnat över 400 mobiler!

Anledningen till att Serdar Kulbilge verkar ha blivit anhållen är Fenerbache – Ankaragücü matchen som slutade 6-0, om man ska tro Hürriyet. Milliyet skriver att närmare 400 tusen dollar ska ha betalats till olika spelare i Ankaragücü.

Några fula fiskar förutom Fenerbaches Aziz Yildirim är helt klart Sivasspors ordförande Odyakmaz. Han har kraftiga band till Giresuns skandalman Peker och det är Odyakmaz nätverk som verkar ha arbetat på olika fronter. Bülent Uygun, MehmetYildiz, Musa Aydin, Korcan etc är spelare/ledare med klara relationer till Odyakmaz och det vi i flera år har befarat verkar vara ett faktum. Att Odyakmaz har arbetat för den klubben han älskar egentligen. Det tragiska är att han utnyttjat en klubb som Sivas till det här och jag tvivlar på att Sivasspor blir kvar i ligan till nästa år, vilket är tragiskt…

Anledningen till att jag nämner Musa Aydin ovan, som tidigare spelade för Sivasspor men som idag spelar i Bucaspor är följande artikel i Milliyet. Det handlar om matchen mellan Bucaspor och Fenerbache som Fener vände från ett 1-3 underläge till 5-3.

Aziz Yildirims hälsa är nu ett frågetecken. Inför natten blev han flyttad till ett sjukhus då armen och benet domnat. Vilket kan tyda på att hjärtat börjar slå tungt. Med andra ord verkar det som att Aziz har det riktigt jobbigt just nu, antingen är  det för att han är orolig för det som kan dyka upp i garderoben. Vi vet alla att ångesten kan bli riktigt jobbig när man gjort ett litet hyss, Aziz Yildirim verkar ha gjort ett otroligt stort hyss…

Dagens olika nyheter som ramlar fram idag kan komma som riktiga bombslag, så jag varnar alla för det värsta. Det som skrivs börjar nämligen bli väldigt tungt och man kan hoppas att det är media som hittar på, men nu när 60 personer anhållits, tror jag inte att detta är ett skämt längre, det som idag sker är stort.