OFFICIELLT: Emmanuel Emenike såld till Spartak Moskva!

Fenerbahce bekräftar nu på sin officiella hemsida att anfallaren Emmanuel Emenike har kommit överens med Spartak Moskva om en flytt till den ryska ligan.


Inga siffror nämns i meddelandet som finns ute på hemsidan men enligt uppgifter i turkisk press så säljs han för 10 miljoner Euro. Av dessa 10 miljoner så kommer 2 miljoner Euro att betalas vidare till Kardemir Karabükspor. Fenerbahce gick därmed plus med 1 miljon Euro för en spelare som inte spelade en enda minut för klubben.

Anledningen till att han blir såld är för att Emenike själv ville lämna efter det som har hänt i Turkiet den senaste månaden. Han blev själv gripen under första vågen av mutskandalen men släpptes senare på fri fot. Fenerbahce meddelar att Emenike vantrivs i Turkiet och vill därför lämna landet för att fortsätta karriären någonstans.

I Spartak Moskva blir han lagkamrat med bl.a. den förre Kalmar FF-anfallaren Ari da silva Ferreira.

Emmanuel Emenike hann inte spela några matcher för Fenerbahce men för Kardemir Karabükspor gjorde han 30 mål på 51 ligamatcher.

Vi önskar honom all lycka i den ryska ligan!

LÄS OCKSÅ:
Emenike på väg bort?
Kan Fener behålla Diego Lugano?
Emenike om varför han lämnar Turkiet och Fenerbahce