OFFICIELLT: Teteh Bangura klar för Bursaspor! *UPPDATERAD*

Sent igår kväll kom uppgifter om att Teteh Bangura var klar för spel i Bursaspor och nu har AIK också bekräftat affären på sin officiella hemsida.

Det senaste i rött.
(Tisdag: 16.40)

Läs pressmeddelandet: “AIK Fotbolls forward Ibrahim Teteh Bangura till Bursaspor

Det ryktas om att Teteh Bangura ska skriva på treårskontrakt värt 850 000 Euro per säsong. Och enligt uppgifterna så kommer Bursaspor att betala drygt 2,6 miljoner Euro för honom.

Men frågan är om 2,6 miljoner Euro stämmer då AIK’s sportchef Jens Andersson säger: “Detta är AIK Fotbolls största spelaraffär någonsin och använder vi pengarna på rätt sätt kan det bli den bästa också.

Lägg i minnet att AIK sålde Wílton Figueiredo till Al-Rayyan för strax över 30 miljoner kronor.

Banguras agent Patrick Mörk skriver så här på Twitter:

AIK o Bursaspor kom överens för nån timme sen. Nu jobbar vi med Tetehs visum och första bästa flyg till Turkiet. Hoppas landa i Bursa ikväll

Dock är inte Tetehs egna kontrakt färdigförhandlat + läkarundersökning ska göras i morgon (om vi kommer med flyg i afton)

Enligt uppgifter i NTV Spor så kommer Teteh Bangura att skriva på ett femårskontrakt med Bursaspor.

Bursaspor har dessutom bekräftat nyheten på sin hemsida där man skriver att klubben har nått en överenskommelse med Teteh Bangura och han inom de kommande dagarna kommer att resa till Bursa för att skriva på kontraktet. Det finns dock inga uppgifter om vad klubben får betala för honom eller hur långt kontraktet kommer att bli.

Fotbollskanalen rapporterar att AIK får strax över 30 miljoner för Teteh Bangura. Dessutom ryktas det om att det finns ett avtal inbakat i kontraktet som säger att AIK kommer att få 20 % av en vidareförsäljning.

Dvs, om Teteh gör succe a la Emenike och säljs vidare för säg 8-10 miljoner Euro så kan AIK få bra betalt i framtiden.

Teteh Bangura landade sent inatt tillsammans med sin agent Patrick Mörk på Istanbuls flygplats. Därifrån gick färden via taxi till Bursa. Efter några timmars sömn gick Teteh igenom den obligatoriska läkarundersökningen som han klarade av. Och nu återstår det bara att hans personliga avtal blir klar innan Teteh skriver på kontraktet, som förväntas bli fem år lång.

Aftonbladet skriver idag (Tisdag) att AIK kommer att få 25 miljoner direkt för övergången. Dessutom kan klubben få ytterligare 7 miljoner i framtiden. Aftonbladet bekräftar också Fotbollskanalens nyhet från igår om att AIK har rätt till 20 % av en eventuell vidareförsäljning.

Läs också Aftonbladets nyhet om att Tetehs första klubb i Sverige, Köping FF sålde honom vidare för 62 000 kr.

Följ gärna spelaragenten Patrick Mörks Twitter-sida där han uppdaterar om läget i Turkiet.

Välkommen till turkiska ligan Teteh Bangura!