Terim om Elmander: “Han är en mycket bra människa”

NTV Spor har publicerat en intervju med Galatasaray-tränaren Fatih Terim där han ger sin syn på värvningsplanerna, anfallarna i laget samt vilka träningsmatcher som ska spelas under augusti månad.

Det är ingen hemlighet att Galatasaray är på jakt efter fler utländska spelare innan transferfönstret stänger den 2:a september men samtidigt så vill klubben också att dessa nyförvärv ska bli så bra som möjligt och tack vare den sena starten av ligan så får klubben mer tid att förbereda dessa nyförvärv.

Så här säger Fatih Terim om värvningsplanerna:På grund av de sena starten av ligan så kan vi vara mer försiktiga med nyförvärven. Först och främst så vill vi ha in en som kan prestera bra i laget samtidigt som kostnaderna inte blir alltför höga. Därför försöker vi ta ett så bra beslut som möjligt.

Fatih Terim har tidigare under försäsongen sagt att minst en av dessa nyförvärv kommer att bli en offensiv spelare men nu säger han att det även hänger på hur formen hos dagens anfallare i truppen ser ut.

Om Milan Baros:Vi sa tidigare att vi försöker återigen vinna Milan Baros självförtroende för en Baros i bra form som gör mål är mycket viktig för oss. “

Om Johan Elmander:Han är en professionell fotbollsspelare som alltid jobbar stenhårt, både på träningar och matcher. Dessutom är han en mycket bra människa.

Baros och Elmander är två spelare som vi litar på men vi jobbar ändå med att försöka hitta ytterligarealternativ till anfallet, men samtidigt så kan formen hos Baros och Elmander påverka vem den här spelaren blir.”

Det var tänkt att Galatasaray skulle spela en träningsmatch mot Fiorentina den 14:e augusti, men den matchen har skjutits upp till ett annat datum.

Fatih Terim säger att en match mot Napoli kan spelas istället den dagen men om det blir på hemma- eller bortaplan återstår att se.

Som det ser ut just nu så har Galatasaray följande matcher inplanerade:

  • 17 augusti mot Olympiakos i Athen.
  • 24 augusti mot Real Madrid i Madrid.

Fatih Terim säger även att det planeras en träningsmatch den 28:e augusti men pga fastan i Turkiet så kommer den troligtvis att inte bli av.

LÄS OCKSÅ:
Culio & Stancu på väg ut

Eboue har tackat ja till Galatasaray, men affären kan ändå stoppas!