Trabzonspor 1-1 Benfica: Ut ur Champions League – In i Europa League!

Trabzonspor fick bara 1-1 mot Benfica ikväll och är därmed utslagna ur Champions League med sammanlagt 1-3. Laget går nu istället in i Europa Leagues sista kvalomgång.

Trabzon bjöd inte alls på någon bra fotboll ikväll utan Benfica var det helt klart bättre laget från den allra första minuten till slutsignalen och hade det inte varit för Tolga Zengin i TS-målet eller dålig skärpa av Benfica-spelarna i deras avslutningarna så hade Benfica kunnat vinna med ett par mål.

Försvarsspelet i hemmalaget var under all kritik och ibland fick spelarna i Benfica göra lite som de ville. Där har Senol Günes mycket att fundera över. Men man ska samtidigt inte ta något ifrån Benfica, de var det bättre laget och förtjänade att gå vidare. De har många duktiga spelare i sitt lag och kan ta sig långt i turneringen. Och Benficas mittback Luisao kommer nog att ge Burak Yilmaz mardrömmar då han fullständigt körde över honom i två raka matcher!

Grattis Benfica och lycka till i framtiden!