Turkisk klubbfotboll lever

AIK’s sportchef Jens Andersson berättar i Aftonbladet att Teteh Bangura mycket väl kunde ha flyttat till Real Mallorca men att det var Bursaspor som vann dragkampen om honom: ”De var med ända in i det sista. Men Bursaspor vann kampen och flyger härifrån med spelaren.

Ett gott tecken för turkisk klubbfotboll då det här visar att klubbarna i Turkiet kan utmana klubbar från de större ligorna. Självklart har både pengar och att Bursaspor till skillnad mot Real Mallorca spelar i Europa League också en stor betydelse, men hursomhelst så är detta kul för turkiska ligan som får en spelare som det ska bli mycket kul att följa under säsongen. Det viktigaste av allt är ändå att tränaren i Bursaspor, Ertugrul Saglam tror mycket på Teteh Bangura, men vad säger Sercan Yildirim om den här affären må tro?

Apropå Real Mallorca och turkisk fotboll så gjorde Istanbul B.B. nyligen klart med Mallorcas bästa målskytt under förra säsongen.