Vad händer bakom kulisserna?

Som jag var inne på igår så undrar jag vad det är som egentligen håller på hända i Fenerbahce? Vet ledningen något som vi supportrar inte vet om? Det känns inte rätt att skriva, men något lurt är på gång.

Huruvida det var rätt eller fel av förbundet att stoppa klubben från spel i Champions League kan man diskutera om och just det kommer jag att ta en närmare titt på i en annan artikel men det som håller på att hända just nu i klubben, där man väljer att sälja två av sina bästa utländska spelare och där flera andra spelare är på väg bort visar tecken på att någonting inte står rätt till.

Om klubben hävdar att den är oskyldig i den pågående mutskandalen så har man väl ingenting att vara rädd för?

Att klubben blev stoppade från spel i Champions League var inte positivt på något sätt, det håller jag med om, men om man nu anser att läget är under kontroll och att varken supportrarna eller spelarna ska ha något att oroa sig för så är det väldigt märkligt att börja sälja spelare pga ekonomiska skäl.

Visst, att man inte får spela i Champions League gör att man går miste om väldigt mycket pengar men ärendet är ju anmält till CAS och om man nu anser att klubben inte har gjort något fel i det här läget så borde man väl också vara säker på att till slut vinna målet och då kommer man också att få skadestånd.

Är klubben oskyldiga så ska man absolut inte vara oroliga för något och då är inte ens spel i Bank Asya att tänka på. Med andra ord ska man fortsätta som vanligt, bita i det sura äpplet att man inte får spela i Champions League (även om det var fel), spela i Süper Lig, vinna ligatiteln och visa det man har gjort flera gånger tidigare, ATT FENERBAHCE ALLTID ÄR ETT LAG ATT RÄKNA MED!

Den vägen har man dock inte valt att ta. Istället säljer man iväg sina bästa spelare som enligt mig är tecken på att något inte står rätt till.

Så vad döljer sig bakom dessa sista-minuten-försäljningar?

Om man ska vara uppriktig så får inte en klubb lika mycket pengar för spel i Bank Asya som spel i Süper Lig. Dessutom får en klubb också endast ha tre utländska spelare registrerade för spel i Bank Asya.

Dessa två anledningar kan vara en stor orsak att man just nu håller på att sälja iväg några av sina utländska spelare.

En annan anledning kan ju också vara så att spelarna själva vill spela i en större liga men det är jag också i så fall fundersam kring då både Andre Santos och Diego Lugano tidigare sagt att man vill stanna kvar i klubben men Lugano ska även ha sagt att han lämnar om klubben flyttas ner en division, vilket bara öppnar upp för fler frågor.

För, jag köper inte tanken att man säljer iväg sina spelare för att klubben är i behov av pengar för fem öre!

Sen när har en klubb, speciellt i Fenerbahces nivå, börjat sälja iväg sina bästa spelare för att täcka upp uteblivna inkomster? Om det vore så så hade klubben sålt några av sina bästa utländska spelare redan förra året då laget blev utslagna ur både Champions League och Europa League.

Att en klubb inte kan satsa ekonomiskt (Se Galatasaray) när man inte spelar i Europa är en tanke som inte ens är värd att ödsla någon tid på.

Det enda som jag kan se framför mig (tyvärr) på varför klubben just nu håller på att sälja några av sina utländska spelare är för att täcka upp eventuella uteblivna inkomster, som spel i Bank Asya hade inneburit. För så stor skillnad är det.

Även om Fenerbahce har landets mest hängivna supportrar (vilket dessa människor ska ha ett stort eloge för) då man hjälper klubben ekonomiskt genom att köpa en massa souvenirer så är spel i Bank Asya jämfört med Süper Lig en stor skillnad pengamässigt.

Och om det skulle bli så att klubben kommer att vara borta från Europa-spel under ett par år så är det ju självklart inte mer än rätt man tänker långsiktigt genom att sälja iväg några spelare för att fylla på kassan inför framtiden.

Så min fråga till ledningen är: Vad händer bakom kulisserna?