Varför slog polisen till mot Galatasaray?

Här nedan följer ett videoklipp som förklarar varför polisen slog till mot Galatasaray tidigare under dagen. Mannen som pratar i videoklippet berättar att en journalist vid namn Tahir Kum var hos åklagaren för ett par dagar sen för att han hade information som gällde matchen mellan Denizlispor och Fenerbahce under säsongen 2005/2006 då Galatasaray blev mästare. Åklagaren Mehmet Berk, som leder utredningen tog detta vidare till domstolen som gav tillstånd till att göra husrannsakan. Detta i sin tur ledde till att polisen slog till mot sex olika platser. Och anledningen till att polisen tog in Bülent Tulun till förhör var för att Bülent Tulun arbetade i Galatasaray på den tiden.

För er som inte vet så finns det misstankar om att Galatasaray ska ha gett bonus till Denizlispor inför matchen mot Fenerbahce, tesvik primi som det heter på turkiska.

Mannen i vitt sa också tidigt under klippet, något som han la till inom parentes att den dåvarande presidenten i Denizlispor, Ali Ipek ska ha sagt att om han pratade så skulle stora saker hända, vad han nu menar med det.

video