Gökhan Töre hyllar sin morfar

Turkiets senaste fotbollsstjärnskott Gökhan Töre berättar för tyska tidningar att hans morfar hade en stor del i att han satsade på fotbollen: “Min morfar dog när jag var 12 år gammal. Innan han dog så uppmuntrade han mig hela tiden om att satsa på fotbollen. Hans stora dröm var att jag en dag skulle dra på mig den turkiska landslagströjan så därför lovade jag honom att jag skulle spela för det turkiska landslaget.

Gökhan Töre berättar vidare att han har Lionel Messi i Barcelona som förebild: “Jag studerade Messi under hans matcher i Barcelona väldigt noga. Det han gjorde ville jag också göra.

Om Hamburg satsning på unga spelare: “Det var en bild som passade mig mycket bra då jag anser att unga fotbollsspelare är mer villiga och entusiastisk i sitt spel än äldre spelare.