Guti kommer förmodligen att lämna Besiktas inom kort

En känsla säger att Guti kommer inom snar framtid kommer att lämna Besiktas.

Det skrivs en del saker om både honom och klubben i tidningarna och jag tänker inte spekulera i vad som är sant eller falskt men faktum är att Guti för några dagar sin visade sin besvikelse på sitt Twitter-konto där han skrev att han var skadefri och ville få mer speltid. En representant för Besiktas (Mete Düren) gick dagen efter ut och sa att Guti inte ville lämna klubben utan att han endast ville få mer speltid, vilket var helt normalt för en spelare att göra.

Till matchen mot Antalyaspor så fanns Guti återigen inte med i matchtruppen. Och det öppnar givetvis upp nya frågor på varför han inte får spela, om han nu är skadefri?

Att han dessutom sägs vara i bra form och visar upp det på träningarna borde väl också vara till hans fördel?

Besiktas ställde upp med endast fyra utländska spelare i startelvan mot Antalyaspor och totalt hade man sju utländska spelare med i truppen när det är tillåtet med sex utländska spelare på plan och sammanlagt åtta i matchtruppen.

Självklart behöver det här inte betyda något men när tränaren Carlos Carvalhal tidigare sagt att Guti inte kommer att spela matcher där det är högt tempo så innebär det ju att han knappast kommer att finnas med i bortamatchen mot Stoke på torsdag och dagarna därpå väntar en svår bortamatch mot Gaziantepspor.

Det kanske stämmer att Guti inte vill lämna klubben i förtid men ibland blir spelare tvungna att ta hastiga beslut och om Guti inte får spela några matcher i Besiktas så kommer han givetvis att söka sig till ett annat fotbollslag där han får spela matcher, för i slutändan så är det vad han vill och det är att få spela fotboll.

Mete Düren var också den personen som dagarna innan Bernd Schuster lämnade klubben, sa att Schuster inte skulle få sparken efter ett par dåliga resultat utan ledningen stod bakom den tyska tränaren men vi alla vet som vad som hände efter det.

Så vare sig man vill det eller inte så känns det som om Guti kommer att lämna Besiktas inom snar framtid…

LÄS OCKSÅ:
Mete Düren: ”Guti vill inte lämna Besiktas”

Är Guti på väg bort? *UPPDATERAD*