Snabb titt på tidigare kval och Kroatien matchen..

Fullpackad TT-Arena, toppmöte mellan Turkiet-Kroatien i Play-Off. Många optimistiska supportrar som gav sitt fulla stöd efter ett tidigt baklänges mål och sedan ett 0-2 mål. Landslaget har sett knackigt ut enda sedan EM 2008.

Kan knappast komma ihåg en match där vi spelade bra, mer sagt jättebra. Det var väl bara i EM-kvalet i första halvlek mot Spanien då det flöt på bra och vi även fick till ett mål för att de sedan skulle gå åt skogen. Det kvalet gick senare inte heller någonstans. Efter EM succén så trodde alla att mästarna Spanien skulle komma etta och Turkiet klar tvåa.

Och till nuet…
I detta EM-kvalet så gick vi vidare med nöd och näppe kan man lugnt säga, att man hade en aningen matcher på oss att avgöra de enkelt på men som vanligt gjorde vi allt svårt för oss. Har sagt det några gånger, det funkar inte – det gör det inte helt enkelt…
Landslaget har inte gjort något bra kval spelmässigt och det skulle straffa sig mot de bättre lagen. Det gjorde det också. Man åkte på däng två gånger om mot Tyskland och idag var det Kroatien som var där för att lära oss.

Spelmässigt så dominerade man bollinnehavet, mycket passningar – ibland var det Barcelona-klass på dem men det varade inte så länge då det blev en felpass men direkt erövring på mittplan. De fick med sig ett mål tidigt i matchen och det kan vilka lag som helst få. Helt naturligt hamnar man ju i en chock. Jag var chockad över hur Kroatien spelade i första halvlek, även om de gjorde två mål. De skapade knappt chanser och kom knappt fram, bollinnehavet låg på 62-38% till Turkiet. Men här var skillnaden: Kroatien tog backade hem och när de väl fick ett perfekt kontringsläge så slog dem till som ett världslag gör. Två anfall – två mål. De var ett mycket organiserat Kroatien, med bra defensiv och bra omställningar(vid sina två första mål och sedan stundtals i andra halvlek). När de sen väl i andra halvlek kom till anfall i matchen så kom de till avslut. Skattstatistiken vill man inte ens kolla på.. Turkiet hade 3 skottförsök till Kroatiens 14…

Kollar man till deras mål så bör två av dem inte alls komma.. Det första målet så säljer sig Gökhan rätt så billigt och Kroatiens avancerar enkelt från sin vänsterkant och Volkan bör styra bollen antingen ut eller bara försöka stoppa den, inte försöka styra den in mot banan där en av världens stora målpetare står, Ivica Olic. Denna Olic står helt omarkerad ut då varken Balta tänker på att gå in o täcka mål och Giray står o drömmer eller något annat.

2-0 målet kommer efter att Modric skott blockeras och sedan spelar han ut den till en medspelare på högerkanten där Balta har dragits in efter att ha vid tidigare tillfället blivit överspelad, ner försöker Arda ta sig men kroaterna får in bollen i straffområdet där Mandzukic når högst med huvudet mot Egemen.

3-0 målet är så pinsamt.. Vi vill att Turkiet ska vara ett lag som ska spela topp-fotboll och vara med i de stora turneringarna. Då kan man inte lämna Corluka så himla fri som han är. Närmaste turkiska spelare är Burak (säkerligen hans markeringsmiss också) och han är två meter bort,TVÅ METER BORT, LIKSOM SELCUK! Volkan är helt chanslös och det man trodde skulle bli en vinst började så småningom bli en förnedrande förlust. Kroatien kom till fler chanser senare i matchen och kunde likaväl ha gjort 4-0 som 5-0..

Första halvleken har man ändå rätt så bra koll om den förvarnade Luka Modric. Det spelades endast på en planhalva under första halvleken och det var på kroaternas där landslaget stod och passade runt men kom aldrig till skott då kroaterna till slut tog och rensade bort bollen. Andra halvlek försöker man men det är samma visa som i första halvlek, dock inte för kroaterna som börjar få fler anfall.

Kroatien vann rättvist och var överlag det bättre laget på planen. De skapade chanser på sina anfall, Turkiet passade bara runt bollen utan att skapa något på deras anfall.

Kan inte nämna någon spelare i Turkiet som var sämst då det inte fans några sämre än fansen som började skrika och provocera sin egen landslagsmålvakt (Volkan Demirel) och även Egemen Korkmaz. När kaptenen Emre sa åt Volkan att lugna ner sig och även fansen så blev protesterna större. Att Vi inte kan enas och stötta vårat landslag som spelar tillsammans oavsett vad rivaliteten är i klubblagen är inte acceptabelt… Så är det inte i Spaniens, Englands, Tysklands landslag då man enas vid landskamper. Fansen hejar på landslaget, inte Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas eller vilket klubblag det gäller.