Abdullah Avci vill sänka utländska spelarkvoten

Abdullah Avci höll under onsdagen i en presskonferens där han pratade om landslagsplanerna inför framtiden. Han svarade bland annat på artikeln som nyligen publicerades i tyska tidningen BILD där det stod att Turkiet var ute efter att “sno” talangfulla spelare med turkiskt ursprung som idag spelar för de tyska ungdomslandslagen.

Abdullah Avci svarade att Turkiet har intresse i varje spelare med turkiskt ursprung utanför landets gränser och inte bara de som spelar i Tyskland. Han berättade att han tillsammans med sina kollegor kommer att resa till Tyskland i slutet av månaden för att träffa båda A-landslagsspelare samt ungdomsspelare.

En annan sak Abdullah Avci pratade om var att han gärna ville se den utländska spelarkvoten i turkiska ligan sänkas från dagens kvot på sex utländska spelare på plan samtidigt till fem utländska spelare. Dessutom förespråkade han för ett nytt system där varje klubb var tvungen att ha med ett antal spelare från de egna ungdomselden i sina A-lag.

Detta är något som Abdullah Avci tror kan gynna den turkiska fotbollen i framtiden.