BILD: Abdullah Avci kan locka över spelare till turkiska landslaget

Den tyska tidningen BILD har idag publicerat en artikel där det står att Turkiets nya förbundskapten Abdullah Avci följer de unga spelarna i Tyskland med turkiskt ursprung.

Enligt tidningens uppgifter så finns det en “rädsla” från tysk sida om att Abdullah Avci ska kunna övertala alla de talangfulla spelarna från Tyskland om att i framtiden spela för Turkiets A-landslag istället.

När Tyskland kom trea i U17-VM förra året fanns åtta spelare med turkiskt ursprung i deras trupp: Emre Can (Bayern München), Samed Yeşil, Okan Aydın (Bayer Leverkusen), Robin Yalçın (Stuttgart), Levent Ayçiçek (Werder Bremen), Kaan Ayhan (Schalke 04), Koray Kaçinoğlu (Köln), Koray Günter (Borussia Dortmund)

Flera av dessa spelare, speciellt Samed Yesil anses vara riktigt stora talanger.

LÄS OCKSÅ: