SENASTE NYTT: Fenerbahce, Lille och Moussa Sow *UPPDATERAD #6*

Fenerbahce har meddelat börsen i Istanbul att klubben har inlett förhandlingar med Lille angående anfallaren Moussa Sow.

När en av de tre stora klubbarna i Turkiet meddelar börsen om att förhandlingar med en spelare är igång så innebär det till största del att övergången är i slutfasen.

Enligt uppgifter från både Frankrike och Turkiet har Fenerbahce kommit överens om Lille om själva övergångssumman som uppges ligga mellan 10-12 miljoner Euro och nu återstår det att Fenerbahce kommer överens med Moussa Sow om hans personliga kontrakt.

Tidigare har det spekulerats i att Sow kommer att få en årslön på 3,2 miljoner Euro.

UPPDATERING:
Den franska tidningen L’Equipe skrev under torsdagsförmiddagen att Moussa Sow kommer att skriva på ett 3,5 årskontrakt värt 2,6 miljoner Euro per år.

L’Equipe skriver även att övergångssumman kommer att landa på 13 miljoner Euro.

UPPDATERING #2:
Moussa Sow kommer allt närmare Istanbul. Flera turkiska medier, däribland Lig TV och NTV Spor rapporterar om att Sow inom de närmaste dagarna kommer att resa till Turkiet under en dag för att skriva på ett fyraårskontrakt med Fenerbahce för att sedan återvända till de afrikanska mästerskapen.

En stor anledning till att Moussa Sow väljer Fenerbahce sägs vara Issiar Dia och Mamadou Niang.

Senegal spelar sin första match i afrikanska mästerskapen imorgon (21:a januari) och sin andra match den 25:e januari.

UPPDATERING #3:
När Aykut Kocaman fick frågan om Moussa Sow efter matchen mot Kayserispor svarade han att det ser väldigt positivt ut, utan att gå in på närmare detaljer. Han sa att övergången ser ut att bli av men att det är för tidigt och säga att det är officiellt, då det återstår fortfarande ett par saker att lösa.

UPPDATERING #4:
De senaste rapporterna om Moussa Sow säger att han under torsdagen kommer att resa till Istanbul med ett privat flygplan för att gå igenom den obligatoriska läkarundersökningen för att sedan skriva på kontraktet med Fenerbahce.

UPPDATERING #5:
Lilles president Michel Seydoux bekräftade för en fransk radiostation under tisdagen att klubben har accepterat ett bud på Moussa Sow från Fenerbahce.

Nu är det upp till Fenerbahce att komma överens med Sow om det personliga kontraktet.

Och i Fenerbahce är klubbledningen hoppfulla och hoppas på att Sow ska anlända till Istanbul under torsdagsmorgonen för att gå igenom läkarundersökningen, skriva på kontraktet med klubben för att sedan återvända till afrikanska mästerskapen.

UPPDATERING #6:
NTV Spor rapporterat om att Sow kommer att landa i Istanbul 14.30 (svensk tid) för att gå igenom läkarundersökningen och sedan skriva på ett 4,5 årskontrakt med Fenerbahce.

Fenerbahces officiella hemsida kommer troligen att gå ut med affären så fort övergången närmar sig ett slut.

Noterbart är att Mamadou Niang bytte upp sig från en årslön på 1,7 miljoner till 3,2 miljoner Euro när han lämnade Marseille för spel i Fenerbahce inför säsongen 2010/2011.

LÄS OCKSÅ:
Lille värvar anfallare – Sow ett steg närmare Fenerbahce?
Uppgifter: Fenerbahce överens med Lille
Fenerbahce är i Frankrike – För att träffa Lille!
Moussa Sow
Fenerbahce ger inte upp Sow *UPPDATERAD*

Franska medier: Lille vill trissa upp priset på Sow

Lilles president: ”Vi tänker inte sälja Moussa Sow”

Moussa Sow – Blir övergången verklighet snart?