INFÖR DERBYT – supportrarna har ordet: “Vem fan är Barca?”

Fotbollssupportern Tarkan Hasan Ayata, som hälsar att han håller på världens bästa lag Galatasaray!, är nästa man att svara på våra frågor inför derbyt.

1. Vad tycker du om säsongen så här långt? Vad har ditt lag gjort som är bra respektive dåligt denna säsong?

Jag tycker Cimbom spelat mycket bra denna säsong och det kan vi se klart och tydligt ifall vi tar en titt på tabellen. Det som även tyder på att vi gjort det bra i år är att vi spelat grymt bra på derby matcher, lagets koncentration ligger på topp och mycket beror nog på Imparator Fatih Terim.

2. Vilken spelare har imponerat mest på dig? Och vilken spelare är du mest missnöjd med?

Oj, vart ska jag börja? Muslera, Selcuk Inan, Melo, Semih Kaya, men mest så gillar jag Muslera det kan mycket väl vara så för att vi saknat en stadig målvakt på flera år.

När han kom såg man verkligen vilken stabilitet det gav laget. Han har visat gång på gång att han är en världsklass målvakt både för sitt landslag och nu i Galatasaray, hade dock inte koll på honom i Lazio.

Jag är faktiskt missnöjd/besviken på Riera. Jag antar att han har en väldigt hög lön och jag tycker inte han kompenserar det på plan. Men som Fatih Terim påminde oss så var det samma visa med Popescu.

3. Ditt lags starkaste lagdel, varför?

Mittfältet! Att se Melo tillsammans med Selcuk Inan är magiskt! Ebuoe har också varit helt fantastisk. Tycker att laget för bollen mycket bra och håller i bollen på ett underbart sätt. När jag kollade på matchen mot Fenerbahce så tänkte jag “Vem fan är Barca?”. De är grymma i varje position och man märker att hela laget verkligen krigar för att kunna behålla en plats i startelvan just därför tycker jag hela laget är starkt men mittfältet sticker ut!

4. Vad ska ditt lag göra för att vinna derbyt på söndag?

Galatasaray måste hålla i bollen! Att tappa bollen är någonting som jag inte skulle vilja för Besiktas är farliga med sina tekniska spelare i anfallet, de kan slå till när som helst. Det är här Melo måste ta ansvar. Jobba hem o vinna bollen och föra den vidare framåt i banan!

5. Vilken spelare anser du är motståndarnas nyckelspelare och varför?

Quaresma, den killen kan skapa saker. Han är en spelare som man ska akta sig för och inte ge så mycket yta. Han kan skapa möjligheter som blir farliga.

Om du fick hämta en spelare från motståndarlaget, vem skulle det då vara?

Ingen om jag ska vara helt ärlig tycker Cimbom har bättre spelare på varje position. Tycker inte ens vi behöver en spelare som ger bredd till laget, vi har en stabil trupp och vi behöver nog inte mer än det.

7. Vad tycker du om playoff-systemet som förbundet har infört till den här säsongen?

Playoff-systemet är ett dåligt system tycker jag samtidigt som jag anser att det kan ge lite färg på ligan. Faktumet att man slitit i 34 matcher och leder ligan men plötsligt blir tvungen till att spela åtta matcher till för att kunna vinna är trist. Men samtidigt kan det bli roligt. Jag antar att vi kommer få se en hel del derby matcher vilket kommer bli fruktansvärt roligt! Vi får se hur det går, de kanske inte blir som vi förväntat oss alls.

8. Dina tankar inför derbyt: Vad tror du att matchen slutar?

Jag hoppas på en minst lika underhållande match som matchen mot Fenerbahce. Det blir nog det med hög sannolikhet, för derbyn som denna är alltid roliga att titta på. Jag hoppas självklart att vi Galatasaray tar hem det med minst 5-0 men om jag ska tänka realistisk så tippar jag på resultatet 3-0 med tanke på att Besiktas nyligen spelade Europa League.

“P.S Ayva cicek askmis yazmi geliyor? Besiktas arenaya nasil gelecek?”