Intervju med Erdin Demir

Erdin Demir har gjort stora framsteg i sin karriär. 2011 var året då han fick sitt genombrott i Trelleborgs FF och klubbar visade direkt intresse. Till slut blev det SK Brann som Erdin ska spela för nästa säsong. I år har framstegen fortsatt när det gäller landslaget. Erdin Demir var med i landslagsturnén som var i Qatar. Vi på turkiskfotboll.com tog kontakt med Erdin Demir som kunde ställa upp med att svara på våra frågor.

Från att representera IFK Malmö FK i division 2 till att göra A-lagsdebut i svenska landslaget och bli köpt av norska SK Brann inom loppet av tre år, måste ha varit en otrolig känsla. Hur känns det idag att ha gjort så stora framsteg i din karriär (på så kort tid)?

– Det känns fantastisk kul såklart….Något jag drömt om sen jag var en liten grabb. Nu vill jag fortsätta och komma ännu längre och bli ännu bättre.

Trelleborg åkte förvisso ut Allsvenskan förra säsongen, men du blev en spelare som många började prata om efter dina prestationer. Det ryktades även om att Galatasaray ville ha dig, stämmer det?

– Det gick väldigt bra för mig i början direkt. Galatasaray var och kolla och scouta mig men det var aldrig nära att jag skulle hamna där.

Vad har Trelleborgs FF betytt för dig under den tiden du var där i klubben?

– Trelleborg har betytt mycket för mig och min utveckling. Dom gav mig förtroende och det visa sig vara nyckeln för min framgång.

Ny klubb för dig blev SK Brann, nu har säsongen inte dragit igång ännu men kan du se skillnader på fotbollen som spelas där och här i Sverige?

– Fotbollen påminner varann väldigt mycket. Jag har inte hunnit märka någon skillnad än

Tidigare har du fått representera Sveriges U-21 landslag. Nu blev du uttagen och gjorde debut i det senaste landslagslägret med Sveriges A-landslag, hur kändes det? 

– Att få göra debut för det svenska a landslaget var hur stort som helst, det är något alla vill göra och att jag fick chansen att göra det var stort och kul.

Har det turkiska fotbollsförbundet kontaktat dig om att välja det turkiska landslaget? Skulle du kunna välja det turkiska landslaget om du fick frågan?

– Dom har inte kontaktat mig, men nu när jag har gjort landskamper för Sverige är det kört, jag kan inte längre representera det turkiska landslaget utan satsar på det svenska endast.

Har du något lag du håller på i Turkiet eller någon speciell spelare som du gillar?

– Jag håller på Galatasaray och gillar Arda

Sista frågan, vilken klubb drömmer du om att spela för och vem är spelaren som du alltid sett upp till mest?

Jag drömmer om att spela för min favorit klubb Juventus och jag ar alltid sett upp till Zidane