Spelar Alex med ryggproblem?

Kommentatorerna sa något under matchen mellan Karabükspor och Fenerbahce som jag tyckte var väldigt intressant. De började att prata om Alex de Souzas ryggskada.

Om ni kommer ihåg så lämnade Alex matchen mot Antalyaspor innan nyår, strax innan halvtidsvilan med smärtor i ryggen. Han stod därefter över flera träningar och missade också Fenerbahces första match på det nya året pga ryggproblem.

Under matchen mot Karabükspor började kommentatorerna att prata om Alex ryggbekymmer och tog då upp matchen mot Antalyaspor. De sa att Alex har haft problem med sin rygg sedan dess och frågade sig själva om han verkligen var 100 %.

Att Alex har haft problem med sin rygg tidigare under säsongen är något jag är medveten om, men samtidigt antar jag också, med tanke på att han får spela match efter match att han är kvitt dessa problem, men efter kommentatorernas snack om att Alex fortfarande dras med ryggproblem så får det mig att undra om han verkligen är helt skadefri.

Att Alex inte håller samma nivå/klass som han har gjort under sina tidigare år i Fenerbahce är ingenting som behöver diskuteras vidare tycker jag, då han inte gör det och jag ser gärna, vilket jag har påpekat i flera artiklar tidigare, att Fenerbahce och Aykut Kocaman börjar anpassa sitt spel utefter det.

Men så dålig som Alex har varit under vissa matcher den här säsongen är han inte. Eller?

Så frågan är om det stämmer att Alex har problem med sin rygg?

Är det så, så förstår man att han inte kan få ut det bästa av sig själv.

En liten tröst, MEN, om det verkligen är så, hur kommer det sig att han får spela match efter match?

Fenerbahce hade inte ett enda skott på mål igår (förutom frisparksmålet och straffsparken). Jag upprepar INTE ETT ENDA SKOTT PÅ MÅL!

Och den meningen räcker väl för att sammanfatta gårdagens insats?

Om nu inte Alex, som har burit laget på sina axlar många gånger under sina år i klubben inte kan träffa målet med bollen eller visa vägen för de andra i laget, vem ska då göra det?