Volkan, arenans största gladiator!

Hur hade det slutat om inte Volkan stod i mål idag? Förnedring av Fenerbahce? Tennissiffror? Guld till Galatasaray? Mycket möjligt att alla exemplen som gavs kunde ha blivit sanna. Volkan Demirel, Fenerbahces och Turkiets nummer ett gjorde sin livsmatch idag och är den stora anledningen till att Fener fick med sig alla tre poängen från Arenan…

Lite matchstatistik (Futbol Atesi)
Galatasaray Fenerbahce 
Skott: 9/29 4/6
Bollinnehav: 57 % 43
Frisparkar: 1423
Offside: 14
Hörnor: 80
Passningar: 539/430381/280

Segern var inte rättvist om jag ska vara ärlig, det var Galatasaray som hade bollinnehavet och de farliga lägen. Man radade upp chans efter chans och man tänkte när ska Volkan ge sig? Vilka räddningar! Jag har nog aldrig sett än målvakt briljera så mycket som Volkan i denna matchen, som är Turkiets största match, som är världens största hat-derby, som är så avgörande i denna play-off turneringen som man nu har.

Bara att kolla in det längre sammandraget ifrån matchen hur Galatasaray bombade med chanser mot Volkan som stod för räddning efter räddning och var sånär att ta Selcuk Inans frispark som gav 1-1 i matchen.

Necati lär ha mardrömmar som inte fick bollen bakom Volkan. Fenerbahces backlinjen ska tacka sin målvakt med sina liv för det var ingen vidare insats av dem, som gav luckor för GS att komma på. Fatih Terim var allt annat än nöjd för att man inte hade fått med sig tre poäng och säger att de inte förtjänade detta. De var de bättre laget och man kan förstå hans besvikelse, det gäller dock att ta vara på chanser ordentligt och sätta dem man får. Bra spelmässigt av GS men effektiviteten var inte där i avsluten.  En kontring i 78:e minuten för Fenerbahce avgjorde matchen när inbytte Miroslav Stoch avgjorde. Poängavståndet är nu minskad till 2, hålls detta så blir det en ren final på SSS i sista omgången.

Hatten av för en bra match med mycket spänning, hatten av för Volkan Demirel som var nyckelfaktorn till segern!