Att bryta en förbannelse, det gör man med stil

30 års längtan är över, Fenerbahce är turkiska cupmästare! Alex de Souza eller Kralex som passar bättre var fullständigt magisk idag. Motståndet var inte det bästa men inte det sämsta heller. Matchens tveklöst bästa spelare, Alex de Souza hade tidigare spelat fyra(!) cupfinaler i Turkiet med Fenerbahce och alla gånger blev det förlust. Den 16e maj 2012 skulle vara ett datum då förbannelserna skulle brytas – med stil. 

Fenerbahce kom från en ”finalförlust” i Play-off spelet från ligan. Visserligen spelade man 0-0 på Sukru Saracoglu mot Galatasaray och det innebar att Galatasaray vann titeln – välförtjänt sett till hela säsongen.

Bursaspor som slutade 8 i ligan men 1a i Europa League-gruppen vann senast med 4-0 mot Istanbul BB. Förutsättningarna och formen var positiva inför cupfinalen.

****

Finalen skulle dock bli annorlunda. Revanschsuget Fenerbahce mot ett formstarkt Bursaspor, det bäddade upp allt för en bra final. Det blev dock bara spel mot ett mål. Fenerbahce tog över redan från första minuten när Caner Erkin gjorde 1-0 för Istanbul-laget. Dominansen skulle fortsätta och Christian Baroni gjorde efter ett fint sammarbete med Alex ett drömmål i den 45e minuten. Andra halvlek skulle också vara Fenerbahces. I 58e minuten spelade Alex denna gången fram Semih Senturk. Alex som gjorde hat-trick assist i matchen skulle själv avsluta målfacitet när Semih framspelade honom i 77e minuten.

Fenerbahce gjorde en bra match, dock Bursaspors försvar var inte godkänd. Lite för många missar och dåligt markerande på Alex blev resultatet av en storförlust. Fenerbahce spelade som ett lag och var bra på alla positioner. Snacka om att återhämta sig efter att ha förlorat ligan mot värsta rivalerna som tog sin 18:e ligatitel på Sukru Saracoglu. Starkt att hämta tillbaka sig så snabbt och mosa motståndet i en final med 4-0.

Samtidigt så hade Alex, den bästa spelaren någonsin att spela i den turkiska ligan vunnit allt man kan vinna i Turkiet med Fenerbahce i den högsta serien och nivån – förutom turkiska cupen där han hade varit i final fyra gånger! Igår skulle allt brytas och han skulle på egen hand bryta den. Storspelade hela matchen och stod för 3 assist och 1 mål själv, fakta: han låg bakom alla målen.

Igår bröt man sviten på bästa möjliga sätt och det gjorde man med stil när man mosade och visade att hjärta i 90 minuter.