Fenerbahce nära att värva en mittfältare från Genclerbirligi

Flera turkiska medier har under lördagen rapporterat om att Fenerbahce har kommit överens med Genclerbirligi gällande en övergång för den 21-årige centrala mittfältaren Soner Aydogdu. Soner debuterade i Süper Lig redan som 17-åring under säsongen 2008/2009 men det är först under den gångna säsongen som han har slagit igenom på allvar och även tagit en plats i Abdullah Avcis landslag.

Enligt uppgifterna i turkiska medier så betalar Fenerbahce 2,7 miljoner Euro i en övergångssumma samt att målvakten Ertugrul Taskiran ansluter på lån till Genclerbirligi under säsongen.

Genclerbirligis tränare Fuat Capa sa tidigare under säsongen följande om Soner: “För mig är Soner inte bara en av Turkiets utan en av Europas bästa spelare i sin åldersklass. Klubbar som Ajax och Anderlecht följer honom. Han skulle utan några som helst problem kunna spela i ett bra lag ute i Europa.

Affären förväntas bli klar under nästa vecka efter att Fenerbahce har haft en presidentval i klubben under söndagen.