Batuhan Karadeniz på väg tillbaka till Besiktas!

Den 21-årige anfallaren Batuhan Karadeniz som debuterade för Besiktas A-lag som 16-åring under säsongen 2007/2008 och som blev tidernas både yngsta debutant- och målgörare i turkiska ligan ser ut att återvända till klubben efter spel i Eskisehirspor. Under sin debutsäsong i moderklubben blev det 10 matcher och 1 mål för Batuhans del innan han under den andra halvan av efterföljande säsongen (2008/2009) blev utlånad till Eskisehirspor där han gjorde stor succé med 8 mål på 14 matcher. Säsongen (2009-2010) återvände han till Besiktas men där blev det ingen speltid för honom under tränaren Mustafa Denizli av diverse anledningar och inför säsongen 2010-2011 såldes han till Eskisehirspor för drygt 2 miljoner Euro.

När den tysken Berndt Schuster tog över tränarrollen i Besiktas kort efter att Batuhan Karadeniz sålts så medgav han att han hade gärna sett honom kvar i klubben men då var det för sent och under det två senaste säsongerna har Batuhan gjort 15 mål på 58 matcher i Eskisehirspor. Nu är han istället på väg tillbaka till sin moderklubb sedan han hamnat i dispyt med Eskisehir-tränaren Ersun Yanal under försäsongen och turkiska medier skriver att Besiktas president Fikret Orman och Eskisehirs president Halil Ünal kommer att träffas i ett möte under tisdagen för att förhandla om övergångssumman som sägs hamna runt 1 miljon Euro.