Kval till U21-EM: Landslaget möter Irland i en avgörande match

Det turkiska U21-förbundskaptenen Tolunay Kafkas har tagit ut truppen som ska möta Irland på bortaplan i EM-kvalet till U21-EM i Israel nästa år den 14e augusti.

Turkiet som har spelat sju matcher (matchen mot Irland är den sista då det är åtta länder i gruppen) i EM-kvalet ligger just nu tvåa i gruppen bakom Italien och matchen mot Irland blir en direktavgörande om vilket land som kommer tvåa i gruppen. Seger eller oavgjord och Turkiet säkrar andraplatsen medan Irland måste vinna för att ta sig förbi Turkiet. Se Turkiets grupp på UEFA’s hemsida.

10 grupper ingår i EM-kvalet där de tio gruppvinnarna tillsammans med de fyra bästa tvåorna tar sig vidare till ett playoff där länderna lottas mot varandra i sju matcher.

Segrande land ur bäst av två matcher tar sig sedan vidare till EM-slutspelet dit Israel som värdnationen redan är kvalificerat.

Turkiet är just nu fjärde bästa land och har med en seger och tre poäng mycket stora chanser att ta sig vidare till playoff som en av fyra bästa tvåor.

Truppen i sin helhet
Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Ömer Kahveci (Bucaspor), Serdar Aziz, İsmail Haktan Odabaşı (Bursaspor), Alper Potuk (Eskişehirspor), Özgür Çek (Fenerbahçe), Sercan Yıldırım, Emre Çolak (Galatasaray), Orhan Gülle, Muhammet Demir (Gaziantepspor), Özkan Karabulut (Gençlerbirliği), Barış Başdaş (Kasımpaşa), Umut Sözen, Deniz Doğan Mehmet, Kamil Ahmet Çörekçi, Ömer Bayram, Sefa Yılmaz (Kayserispor), Musa Nizam, Emrah Başsan (Medical Park Antalyaspor), Murat Akça (Sivasspor), Soner Aydoğdu (Trabzonspor)