SUPERCUPFINALEN: GALATASARAY VS. FENERBAHCE

Klubbarnas lagkaptener: Alex de Souza och Sabri Sarioglu.

På söndagskvällen möts två av Turkiets största klubbar i en av världens största matcher för att kora supercup-mästarna 2012, när ligamästarna från förra säsongen, Galatasaray drabbar samman med ärkerivalerna från andra sidan Bosporen, förra säsongens cupmästare Fenerbahce.

Galatasaray och Fenerbahce har sedan det första mötet 17 Januari 1909 mött varandra hela 371 gånger som har haft utgången: 141 segrar för Fenerbahce, 117 segrar för Galatasaray medan 113 matcher har slutat oavgjord. Målskillnaden i dessa matcher är 519-470 till Fenerbahces fördel.

Under förra säsongen möttes klubbarna fyra gånger pga “Süper Final-systemet”. I ligaspelet vann Galatasaray den första matchen med 3-1 medan andra matchen i ligaspelet slutade 2-2 och i “Süper Final” vann Fenerbahce den första matchen med 2-1 medan den andra matchen slutade 0-0.

LÄS OCKSÅ:
Inför supercupfinalen: ATV direktsänder

Inför supercupfinalen: Fenerbahces trupp
Inför supercupfinalen: Galatasarays trupp
Inför supercupfinalen: Cüneyt Cakir

GalatasarayFenerbahce
Supercup-final
Plats:
Tid: 19.55 (svensk tid)
Domare: Cüneyt Cakir
Kanal: ATV och ATV HD

Preliminära startelvor

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Dany, Hakan Balta, Hamit Altintop, Selcuk Inan, Engin Baytar, Emre Colak, Necati Ates, Johan Elmander

Fenerbahce: Volkan Demirel, Orhan Sam, Egemen Korkmaz, Bekir Irtegün, Hasan Ali Kaldirim, Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Mehmet Topal, Caner Erkin, Alex de Souza, Dirk Kuyt