U21-landslaget besegrade Irland

Det turkiska U21-landslaget besegrade Irlands U21-landslag med 1-0 på bortaplan under tisdagskvällen sedan Oguzhan Özyakup gjort matchens enda mål i den 84e minuten. I och med segern har Turkiet nu spelat klart alla sina gruppspelsmatcher och är just nu bästa 2an men ingen grupp är ännu färdigspelad och det kan fortfarande bli omkastningar i tabellen över bästa 2or.

Turkiet kan även fortfarande passeras av Irland men då måste Irland vinna sina två avslutande matcher på bortaplan mot Ungern och Italien.

Kvalet till U21-EM går till följande: De tio gruppvinnarna tillsammans med de fyra bästa tvåorna går vidare till playoff där länderna lottas mot varandra i en fri lotting. Vinnaren efter bäst av två i dessa sju matcher går sedan vidare till EM-slutspelet i Israel 2013, där värdnationen är redan kvalificerad.

För Turkiets grupp med tabell, matcher och andra statistik se här.