VILA I FRID EDIZ!

Under torsdagsnatten möttes vi med en mycket tragisk nyhet då ytterligare en fotbollssjäl hade gått i graven. Den här gången handlade det om Eskisehirspors 25-årige mittback Ediz Bahtijarevic som hastigt omkom under torsdagsnatten efter att ha drabbats av hjärtinfarkt.

Ediz spelade så sent som i fredags en ligamatch med Eskisehir. Han inledde sin fotbollskarriär i Bursaspor och ansågs för ett par år sedan som en av Turkiets främsta talanger på sin position, var bofast i det turkiska U21-landslaget och ryktades nästan jämt och ständigt på väg till en av de största klubbarna i landet. Efter tiden i Bursa skrev han på ett proffskontrakt med Ankaraspor som han tillhörde i fem år (2005-2010). Under det första året i klubben var han utlånad till amatörklubben Keciörengücü och under det sista året i klubben var han utlånad till Ankaragücü.

Efter åren i Ankara spelade han en säsong (2010-2011) med Izmir-klubben Bucaspor innan han återvände till Ankaragücü inför säsongen 2011-2012 för att sedan på nytt lämna klubben inför den andra halvan av säsongen pga klubbens ekonomiska problem, då han skrev på ett 2,5 årskontrakt med Eskisehirspor.

Ediz Bahtiyaroglu spelade under sin fotbollskarriär 117 matcher i Süper Lig, 17 matcher i turkiska cupen och 11 matcher för det turkiska U21-landslaget.

VÅRA TANKAR GÅR TILL HANS FAMILJ OCH VÄNNER!

VILA I FRED!