Dags för landslaget igen!

Det är dags för landslagsfotboll igen! Spelarna är redo och nu börjar ALLVARET, direkt, mot Holland, på bortaplan. Följt efter en hemmamatch mot Estland. Äntligen är det dags för landslaget igen! 

Okej till och börja med vill jag säga att matchen mot Holland sänds på TV10 vilket är kanon! Svenska kanaler börjar visa de turkiska klubbarnas och landslagets allt oftare nu.
Senast visade man Fenerbahces båda möten mot Spartak Moskva på Viasat Fotbll och tidigare har man visat turkiska cupfinalen mellan Fenerbahce – Bursaspor, Turkiets vänskapsmatch mot Portugal och även Turkiets EM-kvalmatch mot Österrike.

 Sändning börjar 20:30 för matchen mot Holland på TV10!

Truppen mot Holland och Estland kan ni hitta här!

Som vi ser så är Volkan fortfarande borta från spel efter skadan han fick i Supercupsmatchen mot Galatasaray tidigare i augusti. Annars så har Abdullah Avci tagit ut de bästa spelarna i nuläget och det gillar man, det var något mer sällsynt under Terims och Hiddinks tid…

Laget jag tror kommer starta:

—                     Mert               —-
Gökhan   — Ömer  — Egemen —  Hasan Ali

Hamit —    Nuri —   Selcuk I    —  Arda —-

 —–    Burak    ——    Umut     ———

*Ursäkta alla bindestrecken!

Så här tror jag vi startar mot Holland. Jag vill helst se Tolga Zengin i mål istället för Mert då jag tycker Tolga är en bättre målvakt och gjort bättre ifrån sig än Mert. Vad gäller backlinjen så brukar den vara något i den stilen, bara det att Caner fick starta sist på VB-platsen. I mina ögon är Hasan Ali ett bättre alternativ och i och med att han har börjat spela mer som vänsterback i Fener än Caner så borde han i så fall göra det i landslaget också.

Alternativ är att spela Semih Kaya från Galatasaray istället för antingen Egemen eller Ömer. Två bra mittbackar och man bör välja fort vilka som ska spela mest av dessa tre då det är bra att ha ett mittbackslås som spelas in och kommer överens snabbt på plan.

Mittfältet, vår starkaste gren. Det som kommer vara avgörande mot Holland. Vi får inte tappa för mycket här. Ett bra mittfältet där jag känner att ovanstående mittfältslinje bör vara given. Hamit som kan spela överallt på mittfältet som högermittfältare som från början var hans naturliga position och därefter har han spelat allt från högerback till innermittfältare. Selcuk Inan är fortsatt dominant i GS mittlås och även i landslaget. Bredvid honom har vi Nuri Sahin som är våran bäste spelare. Det är synd med alla de skador han har fått och petningarna i Real. Nu är han i Liverpool och vi hoppas vi får se samma Nuri som vi fick se i Bundesliga där han dominerade totalt! Tycker att hans val av klubblag var dåligt. Arsenal var intresserade och även Tottenham. Två lag som är idag bättre än Liverpool och det ena laget(Arsenal spelar Champions League och brukar sluta topp4a och det andra laget som slåss om samma sak. Arda Turan fortsätter med sitt fina fotbollsspel i Atletico där han i helgen vann UEFA Supercupen mot Chelsea och vann med 4-1! Arda spelade fram till ett av Falcaos mål som förövrigt smällde dit ett hattrick!

Annars har vi Sercan Serarer som har imponerat när han har fått chansen, krigaren Emre är alltid med, Mehmet Ekici har också återvänt vilket är ett plus. Mehmet Topal har jag gillat ända sedan han flyttade till Valencia där han växte från en bra spelare till en otroligt bra spelare. Gjorde fantastiska säsonger och matcher speciellt i början av tiden och hyllades mycket av både fans och spelare inom Spanien. Nu är han i Fenerbahce och vi hoppas och tror på honom, både i klubblaget och i landslaget! Att tillgå finns en av mina favoriter, Gökhan Töre som nyligen bytt från Hamburg till Rubin Kazan. En yttermittfältare med en god framtid framför sig. Mycket teknisk och farliga hörnor!

Anfallarna är det mest givna och nu när båda är i bra form bör båda spela från start. Tidigare Trabzonspor-duon men numera Galatasaray-duon: Burak Yilmaz – Umut Bulut! Burak öste in mål för Trabzonspor förra säsongen och slog flera rekorder när han gjorde över 30 mål, i landslaget har det inte lossnat HELT men det kommer med tiden och Umut Bulut hade en mycket lyckad tid i Trabzonspor men mindre lyckad tid när han flyttade till Frankrike och Toulosse. I somras blev han utlånad till Galatasaray och sedan dess har det gått som ett rinnande mål med en del mål på få matcher. Tycker de skulle vara bra att köra att starta med två stycken på topp och köra ett klassiskt 4-4-2 då de får in alla spelare som är i god form också.

Samma lag borde spela från start mot Estland den 11e september om det inte blir några skador.

Vad som bör göras mot Holland: 

* Spela som ett lag och kämpa från minut ett till 90, gruppens absolut tuffaste och bästa match och om man får med en poäng så är det drömläge att ta sig vidare.

* Inte tappa för mycket på mittfältet. Visst kommer holländarna någon gång komma förbi men här måste vi vara som starkast och inte ge bort för mycket för då straffas man hårt.

* Försvaret måste vara redo och inte göra bort sig i en mot en lägen för mycket. Robben, Sneijder, Van Persie som gör mål för skoj just nu i Man United måste man vara försiktiga med och inte låta dem ha mycket utrymme!

* Det allra viktigaste om vi vill ha med poäng hem till Turkiet, ta vara på KONTRINGARNA! Det är så vi till 99% kommer säkerligen få våra chanser, kontringar, snabba omställningar när vi får tag på bollen och då måste vi göra bra ifrån oss. Umut och Burak måste vara med och ta  vara (gäller alla spelare) på alla de chanser som kommer dyka upp då det inte kan bli många chanser i denna tuffa matchen.

Vad som bör göras mot Estland: 

* Spela offensivt. Det ska vi våga och göra på hemmaplan och pressa högt med mittfältet.

* Samtidigt som vi ska spela offensivt så bör försvaret vara taggat och beredda från när domaren blåser igång matchen. Vi har inte råd med billiga baklängesmål som vi har fått se ett antal gånger i tidigare kval.

* Spela bra fotboll, fin fotboll, det kan vi. I de här två matcherna så måste spelet sitta och gör den inte det mot Holland så måste det göra i den här matchen och framöver.

Tipsråd: En 1a… Holland ska på pappret vinna alla matcher i denna gruppen och även denna matchen. Trots ett dåligt EM så är de ett av världens bästa länder på fotboll och för dem gäller endast vinst, allt annat är icke godkänt. Trots att jag är säker på att Holland vinner så är jag alltid optimistiskt till att Turkiet tar poäng. Jag blir otroligt glad om vi tar en poäng och ännu gladare om vi tar tre! Vem vet, en dålig dag och underskattning från holländarnas sida kan se oss ta poäng i Amsterdam. Detta är förövrigt en match jag vill bara få överstökat, den klart tuffaste matchen har vi direkt och det är på ett sätt skönt då den är avklarad rätt snabbt. Mot Estland gäller tre poäng, det finns inga X eller 2:or. För att kunna ta oss vidare måste vi vinna alla hemmamatcher och det bör vi kunna klara i denna gruppen i och med kvalité den har. På bortaplan kan det bli några X men jag räknar med vinst där också såvida det inte blir en totalflopp vilket det finns en risk till som alltid.

Låt resan mot VM i Brasilien 2014 börja!