Inför derbyt: Supportrarna har ordet: “Utan tvekan Manuel Fernandes”

Två av Turkiets största klubbar, Fenerbahce och Besiktas drabbar på söndagskvällen samman på Sükrü Saracoglu stadion på Kadiköy. Vi på Turkiskfotboll.com kommer inför matchen att publicera en serie med supporterintervjuer. Här är en intervju Fenerbahce-supportern Cuvan Cakir.

Vad är dina förväntningar under den pågående säsongen?
– Att först och främst dem nya spelarna i laget utnyttjar sina chanser, som t.ex. Krasic som knappt har fått spelat någonting. Sen tycker jag att några borde lämna Fenerbahce,  spelare som Selcuk Sahin, Orhan Sam och Henri Bienvenu. Det sista jag vill tillägga är att Aykut bör ge Recep Niyaz mer chanser då jag tycker att han är en stor talang. Och visst saknar man Alex men livet går vidare.

Vilken spelare är du mest nöjd- och missnöjd med i inledningen av
säsongen?
– Den jag är mest nöjd med just nu är Kuyt. Kuyt är en krigare på planen och har en vilja att spela fotboll. Även Raul Meireles är duktig vilket han visade mot Borussia Mönchengladbach. Selcuk Sahin är jag mest missnöjd över. Vill få bort honom från klubben så snabbt som möjligt.

Vem anser du är ditt lags viktigaste spelare?
– Volkan Demirel. Volkan har alltid varit stor sen han har fått bära Fenerbahce-tröjan och jag litar på att han kommer bli viktigare och viktigare för varje match speciellt nu när Alex de Souza har dragit. Volkan är en spelare jag alltid har tyckt om.

Vad är dina tankar om situationen i Fenerbahce som ledde till att lagkaptenen Alex de Souza bröt kontraktet med klubben?
– Jag tror att det berodde på att laget inte hade någon moral och vem vet, det kanske de inte har just nu heller men visade det mot Mönchengladbach i alla fall och jag hoppas att de visar det mot Besiktas också. Visst, det är svårt att vår nyckelspelare har lämnat men som jag skrev tidigare, livet fortsätter vidare.

Om du var Aykut Kocaman. Vad hade du gjort för skillnad i startelvan/spelet som du är mest missnöjd med?
– Fenerbahce är ett lag som har pengar så jag tycker vi måste värva en striker för att det saknas en målgörare. Resten är jag nöjd med. Men vill ändå klubben säljer lite spelare och värvar lite fräschare och framgångsrikare spelare.

Vad tycker du om förbudet mot att bortasupportrar inte får finnas på plats när de fyra största klubbarna i Turkiet möter varandra?
– Tråkigt det är det enda jag kan säga speciellt nu när det är derby också.

Ditt bästa derbyminne mot Besiktas?
– 2005 när Fenerbahce vann med 1-2. Jag minns matchen som igår, var i USA då också kommer jag ihåg. Men hur som helst kommer jag ihåg att jag blev hur glad som helst när Tuncay gjorde mål i sista minuten. Sen såklart 2-4 vinsten 2011 när Alex gjorde tre utav målen. Jag ryste bara och sa det luktar ligaguld.

Vad ska ditt lag göra för att vinna över Besiktas på söndag?
– Visa bra lagmoral, spela fin fotboll, rulla mycket boll och inte skjuta i onödan som laget gör mycket. Sen såklart, hitta Besiktas svagheter.

Vilken spelare fruktar du mest hos motståndarna?
– Utan tvekan Manuel Fernandes.

Hur tror du att matchen på söndag slutar?
– Vi vinner med 1-0.