CHAMPIONS LEAGUE: Galatasaray – Manchester United

Galatasaray spelar på tisdagskvällen en viktig match på hemmaplan mot Manchester United i jakten på vidare avancemang till slutspelet i Champions League. Efter bortasegern (3-1) mot Cluj i den senaste omgången har Galatasaray allt i sina egna händer om det ska bli slutspel eller inte. Om Galatasaray vinner sina två avslutande matcher i Champions Leagues gruppspel är laget klart för slutspel och då spelar det ingen roll om även Cluj vinner sina två återstående matcher och hamnar på samma poäng som Galatasaray eftersom inbördes möten avgör och där har Galatasaray redan en fördel gentemot Cluj.

På tisdagskvällen står Manchester United för motståndet, ett United som redan är klara för slutspel reste till Istanbul under måndagen med ett reservbetonat lag där de möttes av en stor skara Galatasaray-supportrar som ville på nytt välkomna Sir Alex Ferguson och hans spelare till helvetet som de en gång gjorde för 19 år sedan. Kaos uppstod på flygplatsen där Galatasarays supportrar hindrade Uniteds väg till hotellet vilket tvingade den engelska klubben att ta sig ut bakvägen.

Att United kommer med ett reservlag till Istanbul är något som inte påverkar tränaren i Galatasaray, Fatih Terim, som under måndagens presskonferens sa att United går aldrig ut på fotbollsplanen för att förlora vilket samtidigt var ett varningstecken mot sina egna spelare om att matchen inte kommer att bli lätt och att full koncentration från deras sida är ett måste.

Galatasaray – Manchester United
Champions Leagues gruppspel, femte omgången
Plats: Türk Telekom arenan
Avspark: 20.45 (Svensk tid)
Domare: Carlos Carballo (Spanien)
Kanal: TV 6 (Sverige), Star TV (Turkiet)

Preliminära startelvor

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Emre, Burak, Umut.
TRÄNARE: Fatih Terim

MANCHESTER UNITED: Lindegaard, Rafael, Jones, Vermijl, Büttner, Carrick, Fletcher, Welbeck, A.Young, Macheda, Hernandez
TRÄNARE: Alex Ferguson