Kerim Frei: ”Jag känner mig mycket stolt över att vara här”

Den 18-årige mittfältaren Kerim Frei, en av två debutanter i den turkiska landslagstruppen inför matchen mot Danmark, mötte de turkiska medierna efter träningen under måndagskvällen: ”Det är en ära att som 18-åring bli uttagen i det turkiska A-landslaget. Jag är mycket stolt över det. Mina lagkamrater som är här är mycket duktiga. Jag har precis avklarad mitt första träningspass och känner en stor glädje över att vara här.”

Och Kerim, som nyligen har blivit utlånad från Fulham till Cardiff till andra divisionen i England för att få speltid efter en skada, tror på fortsatt landslagsspel även i framtiden: ”Jag hoppas kunna övertyga Abdullah Avci på träningarna. Om jag lyckas med det så kommer han att fortsätta att följa mig i mitt klubblag och det vore även mycket roligt för mig själv om jag hade lyckats med det. Jag kommer att anstränga mig för att ta en plats i landslaget och även om jag skulle misslyckas så kommer jag att inte ge upp utan fortsätta att kämpa.”

Kerim Frei som gjorde intervjun på engelska berättade också att han har svårigheter med det turkiska språket men att han så snart som möjligt kommer att ta kontakt med en privatlärare för att lära sig språket. Språket var dock inga problem för honom att kommunicera med de övriga spelarna i laget eftersom han kan prata tyska som några andra spelare.