Emenikes advokat: “Fenerbahce är i samtal med Spartak Moskva”

Emmanuel Emenikes advokat Rezan Öpözdemir avslöjade i ett av Radyospors program om att Fenerbahce har varit i samtal med Spartak Moskva angående den nigerianske anfallaren.

Men hur trovärdigt det är att Emenike som just nu befinner sig på semester hemma i Nigeria återvänder till klubben han hann aldrig spela någon match för är oklart då det ska finnas en köpklausul på 50 miljoner Euro i Emenikes kontrakt med Spartak Moskva som dessutom rankar honom sin bästa anfallare.

Emmanuel Emenike som idag är 25 år gammal värvades till Fenerbahce i Maj 2011 för 7 miljoner Euro efter stor succé i Karabükspor där han under två säsonger gjorde 30 mål på 50 ligamatcher. Men tiden i Fenerbahce blev mycket kortvarig då han i samband med mutskandalen sommaren 2011 greps och anhölls i fyra dagar vilket fick honom att vilja lämna Turkiet. Det var då Spartak Moskva högg till och värvade honom för 10 miljoner Euro, varav 2 miljoner Euro gick till Karabükspors kassa.

Väl i Ryssland har Emenike gjort succé i Spartak Moskva med 18 ligamål på 37 matcher samt 3 mål på 8 matcher i Europa-spelet.