Eskisehirspors sportdirektör: “Spansk klubb har visat intresse”

Eskisehirspors talangfulla mittfältare Alper Potuk som under det senaste året har fått debutera i det turkiska A-landslaget var i januari 2011 mycket nära en övergång till Fenerbahce men övergången kollapsade i sista stund när parterna inte lyckades komma överens om lönen.

Alper valde då att förlänga sitt kontrakt med Eskisehirspor till 2016 och har sedan dess växt ytterligare som spelare och varit en av ligans bästa spelaren den här säsongen. Tre mål och fyra assist på 14 matcher har han noterats för men är desto mer känd för sin arbetsförmåga och är en box-till-box mittfältare som är väldigt sällsynta i turkisk fotboll för tillfället.

Storklubbarna i Turkiet står i kö för att värva honom men Eskisehirspors sportdirektör Zafer Tüzün sa häromdagen i ett uttalande till turkiska medier om att både Galatasaray och Trabzonspor har tidigare kommit med förfrågan på Alper men att Eskisehir har vägrat att sälja honom för mindre än 5 miljoner Euro. Och nu säger Zafer Tüzün att även en spansk klubb har visat intresse för Alper samt avslöjar att om ett lag kommer med ett bud på över 5 miljoner Euro så kommer förhandlingarna att dra igång.