Inför derbyt: Fenerbahce har statistiken på sin sida

På söndag spelas det 373e derbymatchen mellan Fenerbahce och Galatasaray.

Man brukar säga att ett derby är ett derby och allting kan hända men tar man en titt på statistiken från de senaste åren så är det en klar fördel Fenerbahce i derbymatcherna, inte bara mot Galatasaray utan även mot Besiktas.

Fenerbahce har i de 17 senaste derbymatcherna mot Galatasaray gått segrande ur matcherna 11 gånger, spelat oavgjord 4 gånger och endast förlorat 2 gånger och i de 17 senaste matcherna mot Besiktas så har laget samma statistik även där vilket ger laget sammanlagt 22 segrar, 8 oavgjorda och 4 förluster över 34 derbymatcher mot både Besiktas och Galatasaray. I dessa matcher så har Fenerbahce gjort 55 mål på motståndarna medan man har släppt in 29 mål bakåt.