Inför derbyt: Supporterintervju: “6-0 matchen var helt klart det bästa derbyt”

På söndag möts två av Turkiets största klubbar, Fenerbahce och Galatasaray i en av världens största derbymatcher när lagen drabbar samma på Türk Telekom arenan. Vi på Turkiskfotboll.com har tagit pulsen på lagens supportrar inför matchen. Först ut är Fenerbahce-supportern Bulduk Sener.

Vad är dina tankar inför söndagens derby?
Det ska bli riktigt kul. Alltid lika nervöst från båda hållen. Det är alltid svårt att vinna på bortaplan men i år tror jag verkligen på att Fenerbahce kan slå Galatasaray.

Vad är du mest nöjd- och missnöjd med i ditt lag under säsongen?
Jag är mycket nöjd med spelarnas uppgång. Presterar bättre och bättre för varje match. Speciellt Sezer “Sezerinho” Özturk som bygger på sig hela tiden. Nya Alex De Souza! Det jag är missnöjd över är att vi tappade många poäng i början av ligan, onödiga poäng!

Vad tycker du om förbudet mot att bortasupportrar inte får finnas på plats när de fyra största klubbarna i Turkiet möter varandra?
Tråkigt att man ska hålla på såhär. Alla har rätt att se en match live, på plats. Dummaste idén.

Vad är viktigast för dig. Framgång i turkiska ligan eller Europa?
Båda två är lika viktiga. Framgång i Europa är en dröm för alla, man vill att hela världen ska känna igen laget, prata om laget osv. Men om man inte presterar i ligan så kommer man inte till Europa.

Om du fick välja en spelare från motståndarlaget till ditt favoritlag. Vem hade det blivit?
Selcuk Inan

Ditt bästa derbyminne?
År 2002, 6-0 matchen var helt klart det bästa derbyt. Bästa resultatet som man fortfarande kan skryta om. 🙂

Värsta derbyminnet?
5-1 vinst för Galatasaray i Turkiska cupen. Har aldrig sätt Fenerbahce spela så dåligt. Kunde knappt gå ut i flera dagar…

Hur tror du att matchen slutar?
1-3 till Fenerbahce!