“Inönü ska rivas efter match mot AIK Stockholm”

Orden till rubriken tillhör Fikret Orman, ordförande för Besiktas JK vid dagens ledningsmöte. Det har spekulerats länge kring när arenan ska byggas om och vart Besiktas ska spela, trots att det ännu inte finns några officiella ritningar har dock BJKs ledning satt press på omgivningen genom sina uttalanden och ageranden.

Dock ser det ut som att man efter säsongen kommer att sätta igång med bygget av arenan. En arena som är väldigt sliten och faktiskt skulle behöva en renovering, dock är den stora porten på arenan, som ligger mot Bosporen K-märkt, så det ska bli intressant att se hur man löser det hela.

Annars rapporterar Fikret Orman att ekonomin går mot det bättre, skulderna på över 500 miljoner turkiska lira har krympt samtidigt som arenans intäkter har ökat, detta trots att “kapali”-läktaren blivit allt glesare. Orman drar dock ett streck under att supportrar med pengar kan använda läktaren, vilket tyder på att Orman vill förändra läktarkulturen vid BJK´s matcher.

Vilket kommer bli en intressant förändring, med tanke på hur starka Carsi är och hur enade supportrarna är bakom denna organisation.