Meireles spottade på domaren!

Det är dagen efter ett stort Istanbulderby och vi har medvetet valt att inte analysera matchen och skriva om den allt för mycket när känslorna är som hetast och vi själva är som mest partiska kring matchen, för att på så sätt rapportera från den på bästa sätt.

En av tråkigheterna från matchen igår var att Raul Meireles tog ett rött kort i slutskedet av matchen, när Fener försökte skapa ett spel och ville få till en kvittering. Ett kort som kan bli väldigt kännbart för Meireles i efterhand. Bilderna från hans utbrott visar nämligen att Meireles spottar på domaren, vilket domaren har skrivit i sin rapport till förbundet i samband med utvisningen.

I videon nedan ser vi 0:28 hur Meireles skickar iväg en loska i domarens ansikte, som domaren 0:34 in i videon, torkar bort. Samtidigt som Meireles gör ett väldigt otrevligt tecken till domaren, som i sin tur under matchen genererat i en grov utvisning enligt regelboken.

Raul är per automatik avstängd en match på grund av det röda kortet, vilket blir mot Karabuk i ligan, men det vankas nu ännu fler matcher för portugisen. Att han med ord och tecken påpekat att domaren ska vara bög, är inget som TFF kommer godta och med tanke på Engin Baytars straff på 11 matcher förväntas Meireles få ett straff av detta slag.

6-8 matcher samt böter skulle vara en fullgod gissning om regelverket följs. Med andra ord, ett dyrt rött kort för Raul Meireles.