Miljonregn över Galatasaray

Galatasaray sportsliga framgångar i Champions League innebär också ett ekonomiskt lyft för klubbens del. Efter vidare avancemang till slutspelet så har klubben tjänat in 25.6 miljoner Euro för sitt deltagande i turneringen.

  • Galatasaray fick 8,6 miljoner Euro för att ha kvalificerat sig till gruppspelet i Champions League samt ytterligare 10 miljoner Euro för att klubben var Turkiets enda deltagare i turneringen. (Om Fenerbahce också hade tagit sig vidare från kvalet hade klubbarna fått 5 miljoner Euro vardera.)
  • Galatasaray fick 3,5 miljoner Euro i prispengar för att ha vunnit 3 matcher och spelat 1 oavgjord under gruppspelet.
  • Galatasaray fick 3,5 miljoner Euro för att ha kvalificerat sig till slutspel.

Förutom prispengarna från UEFA så uppges klubben även ha tjänat 2,5 miljoner Euro i biljettintäkter samt souvenirförsörjningar i samband med hemmamatcherna på Türk Telekom arenan. Om Galatasaray går vidare till kvartsfinal väntar ytterligare prispengar.