Mina tankar om det hela…

Jag har som supporter alltid hoppats på att Aykut Kocaman som är anledningen till att jag hejar på Fenerbahce idag ska lyckas i tränarrollen. Jag har haft tålamod, tålamod och återigen tålamod. När andra har kritiserat honom har jag försvarat honom. Aykut Kocaman har brister i sitt coachande men precis som allt annat här i livet kan man lära sig av sina misstag och bli bättre på det man håller på med i framtiden.

Aykut Kocaman vill avgå men ledningen, fansen och spelarna vill sätta stopp för det. Och jag är själv egentligen emot tränarbyte mitt under en säsong men det som gör mig allra mest skeptisk angående en fortsättning med Aykut Kocaman är att han själv går ut och säger att han inte har någon styrka kvar för att fortsätta som tränare i klubben och är det så man känner finns det inte mycket kvar att göra oavsett vem som säger vad.

Nu tror jag knappast att hela spelartruppen står bakom honom men de som gör det – Hur ska en tränare som inte vill vara kvar på jobbet motivera er? Ni säger att det inte är endast tränarens fel och att även spelarna har ett stort ansvar. Jag håller med i det argumentet men vem är det som ska motivera spelarna till att göra ett bättre jobb på fotbollsplanen och det är just i den biten som jag tycker att Aykut Kocaman har misslyckats totalt med.

En del spelare har öppet gått ut och försvarat Aykut Kocaman men resten av spelarna då?

Som jag skriver kan det knappast vara så att hela spelartruppen står bakom honom och om nu dessa spelare som står bakom honom känner sig mer motiverade om Aykut Kocaman stannar oavsett vad han säger – hur känner sig då resten av spelarna när deras tränare, deras ledare går ut och säger att han inte har styrkan kvar för att leda laget?

Jag förstår att man har respekt för Aykut Kocaman och vill backa upp honom i det sista men om det nu finns obalans i laget, vilket jag har en känsla av det finns eftersom det kan omöjligt vara så att alla spelarna står bakom och när han själv säger att styrkan inte finns där längre för att fortsätta – Varför inte börja på en ny kula?

Jag vill ingenting annat än att Aykut Kocaman ska lyckas i rollen som tränare men när han på presskonferensen efter förlusten mot Karabükspor berättar om vart han står just nu finns det inte mycket mer än att tacka honom för hans tid i klubben och låta någon annan mer hungrig och som har KRAFT i sig fortsätta som tränare.

Om vi nu utgår från att Aykut Kocaman backar från sina ord och låter sig övertalas att stanna kvar och vi säger att “spelarna” fortsätter att underprestera – Hur ska då jag och miljontals andra supportrar runt om i världen resonera kring situationen i framtiden? Ska vi bara acceptera och tycka att det är okej att en kraftlös tränare sitter vid rodret på det här bygget? För hur en tränare som saknar kraft för att leda ett lag ska kunna göra det är oförståeligt för mig och jag skriver nog också för många andra supportrar som känner likadant.

Jag vet inte hur detta kommer att sluta men jag hoppas verkligen att Aykut Kocaman står fast vid sina ord och låter någon annan ta över tränarjobbet. För klubbens bästa.

………… Men om han av någon anledning skulle låta sig övertalas och stannar kvar som tränare kommer jag fortfarande hoppas det på det bästa samt ha en hälsning till honom “May the Force be with you”.

Och om han fortsätter vill jag se en koreografi av fansen till nästa hemmamatch med samma budskap. För kraft, det lär han behöva i dessa tider.