KORRIGERING: Raul Meireles’ straff reducerat till 5 matcher

Det turkiska fotbollsförbundets skiljenämnd, Tahkim kurulu, upphävde under torsdagskvällen, efter att ha gått igenom närmare 7 timmar videomaterial från Lig TV, PFDK’s straff för Raul Meireles som blev avstängd i 12 matcher för att ha spottat på domaren Halis Özkahya efter sitt röda kort i derbyt mot Galatasaray för snart två veckor sedan.

Disciplinnämnden (PFDK) stängde av Raul Meireles i 12 matcher (1 match för det röda kortet, 3 matcher för att ha gjort tecken mot domaren och 7 matcher för att ha spottat på domaren) men Tahkim kurulu valde efter att ha gått igenom flera timmars videomaterial att ta bort avstängningen som gällde för spott på domaren.

Meireles kommer därmed att endast vara avstängd i fyra matcher och han har redan avtjänat två av dessa matcher, cupmatchen mot Sivasspor och ligamatchen mot Karabükspor. Han kommer även att missa Fenerbahces kommande cupmatcher mot 1461 Trabzon och Bursaspor men är tillbaka mot Elazigspor när ligan vänder.

KORRIGERING:
Raul Meireles fick sammanlagt fem matchers avstängning för det röda kortet i derbyt mot Galatasaray söndagen den 16e December. En match för det röda kortet, tre matcher för handtecknet mot domaren och en match för situationen där saliv från honom träffar domaren. Det här innebär att Meireles kommer även att missa ligamatchen mot Elazigspor på hemmaplan när ligaspelet vänder förutom de ovan nämnda matcherna.

Meireles kommer att vara tillbaka till Fenerbahces cupmatch mot Bursaspor den 23e januari.