Silly season: Razvan Rat på väg till Besiktas

Besiktas’ prioritet på värvningsfronten har sedan Ismail Köybasi slog upp skadan som kommer att hålla honom borta från spel i flera månader till varit en vänsterback och flera namn har sedan tidigare kopplats ihop med en flytt till klubben. Gökhan Süzen från Istanbul B.B. har varit mycket nära men Besiktas har inte lyckats komma överens med hans klubb och nu kommer rykten om att Besiktas har inlett förhandlingar med den 31-årige rumänske vänsterbacken Razvan Rat som har spelat i Shakhtar Donetsk sedan 2003 och vars kontrakt går ut i Juni 2013.

Besiktas uppges ha kommit överens med Rat men nu återstår det att lösa övergångssumman med Shakhtar.

Razvan Rat som har gjort närmare 100 landskamper för Rumänien har en stark meritlista med flera ligatitlar i både Rumänien och Ukraina samt en UEFA Cup-titel bakom sig.