Väntar Galatasaray på Ujfalusi?

Tomas Ujfalusi är fortsatt skadad och kommer inte börja träna fotboll förrän om 2-3 månader enligt rapporter. Vilket så klart skapar frågan om Galatasaray kommer vänta på sin Kapten eller gå vidare…

Ujfalusi var en av de mest omtalade värvningarna, på ett negativt sätt förra året. Bülent Tulun signerade honom rätt plötsligt och han var den enda av de tre bomberna from Atl.Madrid som faktiskt hamnade i Galatasaray. Forlan och Reyes kom aldrig. Kritiken var stor och hans flipp-flopp tofflor vid ankomsten till Florya fick stora rubriker. Men Ujfa gjorde det han var bäst på, visade sina ledaregenskaper och styrde upp försvaret på ett sätt som vi inte sett på flera år i Galatasaray. Det gav den där stabiliteten bakåt som Rigobert Song – Thomas gett oss för några år sedan och som Bülent – “Pope” gav oss för ett årtionde sedan. Detta trots att partnern var en ung spelare vid namn Semih Kaya!

Tyvärr drog han av korsbandet tidigt av säsongen, vilket dels skapade instabilitet i försvaret och nu är frågan kommer han tillbaka? Ujfa själv vill spela igen och han säger att han vill avsluta karriären i Galatasaray.

Åldern är det stora frågetecknet enligt mig och beroende på hur Terim ser på detta kommer Galatasaray värva en mittback, låt mig förklara. Planen med värvningen av Dany var att han skulle ta över efter Ujfa till nästa år och vara en back-up i år. Men när skadan kom har Dany fått mer speltid och frågan är om en frisk Ujfa kan peta Dany. En Dany som i sin tur inte är tillräckligt bra i dagsläget för att styra upp Galatasaraysförvar, då han inte är den ledare som Ujfalusi är.

Alla skriker efter en mittback som kan styra upp försvaret, men säg att Galatasaray värvar en ny ledare. Då ser jag faktiskt ingen öppning för att Ujfalusi kommer få speltid, vilket en 34 åring inte kommer att uppskatta speciellt mycket. Han blir dessutom 35 i mars…

Därför är det ett stort dilemma för Terim hur han ska hantera situationen. Investera i en bra mittback som kan styra upp försvaret redan till våren, eller riskera en ligatitel och en plats i CL på ett svajjigt försvar? Skulle en stabil vänsterback kunna underlätta för Dany och på så sätt leda till att man inte behöver köpa en ny mittback, för att på så sätt vänta in Ujfa och låta denne avslut säsongen och sin karriär i GS? Dock utan garantier på att han ens kommer tillbaka i gammal storform…

Skadan har ställt till det för både Ujfa själv som vill spela fotboll och för Galatasaray som vill vinna titlar.