VIDEO: Istanbul B.B. vände- och vann mot Trabzonspor

Istanbul B.B. tog en mycket viktig seger i botten av tabellen efter att ha vänt ett 0-1 underläge till 2-1 i hemmamatchen mot Trabzonspor på söndagseftermiddagen men det började dåligt för Holmén och Co när brassen Paulo Henrique gav bortalaget ledningen på en målvaktsretur ett par minuter före halvtidsvilan. Men i den andra halvleken kom IBB tillbaka och vände inom en tiominutersperiod efter mål av veteranbacken- och lagkaptenen Ekrem Eksioglu samt den kamerunske anfallaren som gjorde sitt 8e mål för säsongen.

Efter Istanbul B.B.’s ledningsmål så hade Trabzonspor ett par lägen att kvittera men den portugisiske målvakten i hemmalaget, Eduardo, stod för en bra insats. Segern för IBB’s del innebär att laget tog ett skutt uppåt i tabellen till en 13e plats efter att ha legat på näst sista plats inför matchen. Trabzonspor i sin tur förlorade igen efter fyra raka förlustfria matcher och parkerar just nu på en åttonde plats, fem poäng före IBB. Samuel Holmén fanns som vanligt med från start i IBB och blev utbytt på tilläggstid.