VIDEO: Karabükspor slog Fenerbahce på bortaplan

Fenerbahce avslutade året med en förlust efter att gästerna Kardemir Karabükspor vunnit med 1-3 på Sükrü Saracoglu stadion under lördagskvällen. Det var Fenerbahces andra raka förlust i ligaspelet vilket aldrig har hänt tidigare sedan Aykut Kocaman tog över tränarjobbet i klubben. Under den första halvleken var det i stort sett bara Karabükspor som skapade riktigt heta målchanser och gick därmed också in i halvtidsvilan med tvåmålsledning.

I den andra halvleken ryckte Fenerbahce upp sig efter två byten och bl.a. gjorde den 19-årige mittfältaren Salih Ucan ett piggt inhopp men de riktigt heta målchanserna saknades och det var först efter att matchens lirare, Lomana Lua Lua (2 mål och 1 assist) gjort det tredje målet innan Fenerbahce började skapa några farliga mållägen. Dirk Kuyt reducerade till 1-3 men närmare än så kom inte Fenerbahce och 1-3 blev också slutresultatet.

Fenerbahce avslutar ligaspelet med minst 5 poäng bakom serieettan medan Karabükspor har gjort ett rejält lyft under de senaste veckorna. Laget har tagit 15 poäng av 21 möjliga och har klättrat upp till en sjätte plats i tabellen, endast 3 poäng efter Fenerbahce.

Karabükspor har under den här säsongen vunnit med sammanlagt 6-2 på bortaplan mot Galatasaray och Fenerbahce. Inte dåligt!