VIDEO: Tidernas snabbaste mål i turkiska ligasystemet

Den 29-årige franske mittfältaren Wilfried Dalmat som befinner sig på lån från Orduspor i Karsiyaka den här säsongen gjorde under måndagskvällen tidernas snabbaste mål i det turkiska ligasystemet när han redan efter 11 sekunder gav Karsiyaka ledningen i den uppskjutna matchen mot Kayseri Erciyesspor i turkiska andra divisionen, PTT 1. Lig. Trots Dalmats tidiga mål så vann Kayseri Erciyesspor med 4-2 och toppar nu andra divisionen tre poäng före nykomlingen 1461 Trabzon.

Tidernas snabbaste mål i högsta ligan, Süper Lig, gjordes under säsongen 2008-09 av Darryl Roberts (då i Denizlispor – idag i Samsunspor) när han slog till efter 13 sekunder i matchen mot Eskisehirspor.

Apropå historiska snabba mål så gjorde Turkiet-bekantingen Emmanuel Emenike tidernas snabbaste mål i det ryska ligasystemet i premiäromgången av ryska ligan den här säsongen när han slog till efter 10 sekunder. Se det målet här.