KLART: Emre Belözoglu återvänder till Fenerbahce! *UPPDATERAD*

Nyheten slog ner som en bomb sent under måndagskvällen. Emre Belözoglu som i somras lämnade Fenerbahce sedan hans kontrakt med klubben gått ut och skrev på ett tvåårskontrakt med Atletico Madrid uppges vantrivas i Spanien och ser nu ut att återvända till Fenerbahce efter ett halvt år.

Varken Fenerbahce eller Atletico Madrid har gått ut med något uttalande på klubbarnas respektive officiella hemsidor men två av Turkiets största sportsajter, Lig TV och NTV Spor uppgav under måndagskvällen om att Emre kommer att lämna Atl. Madrid gratis och att han redan har kommit överens om ett 2,5 årskontrakt med Fenerbahce.

Nyheten kommer verkligen som en överraskning då Emres namn aldrig har nämnts i transferspekulationerna angående eventuella nyförvärv till Fenerbahce och det visar hur oviss en “Silly Season” kan vara.

Emre Belözoglu som har hunnit bli 32 år gammal är en av Turkisk fotbolls framgångsrikaste spelare genom tiderna med VM-brons, UEFA-cuptitel och flera ligatitlar i bagaget. Emre har under säsongens gång spelat 16 tävlingsmatcher med Atletico Madrid där han har noterats för 1 mål och 4 assist. Hans enda mål för Atl. Madrid kom genom en vacker slagen frispark i Europa League mot Academica som ni kan se här.

UPPDATERAD:
Fenerbahce har meddelat börsen om att klubben kommer att betala Atletico Madrid 350 000 Euro i övergångssumma för Emre Belözoglu som kommer att skriva på ett 2,5 årskontrakt med klubben värt 1,2 miljoner Euro för andra halvan av säsongen 2012/2013 samt 20 000 Euro per match och 2 miljoner Euro samt 20 000 Euro per match för de två kommande säsongerna.