Ibland regnar det stjärnor..

Efter alla om och men så skrev Wesley Sneijder på för Galatasaray förra veckan. Transferfönstrets stora övergång och mest diskuterade spelare hamnade i Turkiet. Efter den här stora bomben så smällde en annan stor bomb därpå… Didier Drogba! Två stora spelare som har vunnit mycket, avgjort mycket de senaste åren spelar nu i samma lag. Hur starka kan Galatasaray bli och finns det några fler bomber?

Jag trodde verkligen inte att Sneijder skulle komma, efter alla uttal och u-svängar så såg det ut som om att han skulle hamna någon annanstans. Han är klar, agenten förnekar, Inters president bekräftar, Sneijder vill vänta, engelska klubbar visar intresse, Sneijder vill stanna i Inter, Moratti vill inte ha kvar honom, Sneijder hamnar i Galatasaray till slut.
Ja, turerna var många och det såldes väl i tidningarna..

Idag är det i alla fall klart att Sneijder har redan spelat sin första match i en av Europas största och nyaste arenor, i en liga av uppgång, i ett lag som har varit i Europas finrum, en tränare som vet hur man vinner ja vad saknar klubben som Sneijder har valt?

Den största transfern inom turkisk fotboll tillsammans med Roberto Carlos, Wesley Sneijder kände redan till fansen, lagen och passionen till fotbollen. Dock så är verkligheten annorlunda, de märkte Mr.Sneijder själv när han anlände till Istanbul. Fanatismen och kärleken till laget och mottagandet när en stor spelare anländer finns inte någon annanstans. Det är özel (speciellt) mycket özel!

Det har väl antagligen gett en bild om hur mycket man älskar och även förväntar sig av honom. Här tjänar du bra pengar, men du ska leverera också – du ska vinna matcher, ge 110% och göra fansen glada, varje match.

Bara mottagandet fick Sneijder att känna av att han måste visa samma Sneijder-sida som i Inter och det är väl ingen som tvekar på det? En holländare på 28 år och har redan vunnit en trippel med Inter, tagit sitt land till final i VM 2010 och även om Messi blev utsedd de året till världens bästa fotbollsspelare så var majoriteten av fotbollsälskarna enade om att Sneijder var bäst. Sneijder var nyckelfaktor i ett Inter som dominerade och en ledare. En ledare kommer han också vara i Galatasaray.

Även om Süper Lig inte är Serie A och Galatasaray inte är Inter så är det ett en liga och lag av hög nivå, där pressen är stor. Sneijder kunde ha gått till en större liga med större stjärnor men spelarna i den turkiska ligan är inte av något så mycket sämre kvalité, man kan bara ta en titt i de tre storas lag så hittar man en rad spelare som har varit med i världstoppen.

Sneijder-affären gick direkt in i historieböckerna efter att han kritade på kontraktet med Galatasaray och det här mina vänner, det är en spelare som tillbringar mycket till Galatasaray och till Süper Lig, till spelet, till ryktet och ökar även intresset i omvärlden.

Det skulle ju inte dröja länge innan Gala skulle presentera en ny bomb. Gala-fansen njöt fortfarande av Sneijder-affären men Ünal Aysal och Galatasaray spillde ingen tid när man presenterade självaste Didier Drogba som en ny anfallare i laget!

Jag hoppas ingen glömt att detta är en anfallare som avgjorde senaste CL-finalen 2012 när Chelsea vann över Bayern München. Drogba var också en nyckelfaktor när Chelsea förra säsongen inte tog en trippel men en dubbel och vann CL samt FA-Cupen. Sommaren som följde lämnade han Chelsea för Shangai och hade avslutat sin Chelsea-era på bästa möjliga sätt.

Drogba och Sneijder är väldigt likadana som fotbollsspelare. Även om de spelare olika positioner är de förutom vinnarskallar, två spelare med ett stort ego som är en stor drivkraft hos dem. De är kompletta. Sneijder kan ta straffar, frisparkar, skjuta med båda fötterna, agera som ledare, fysisk stark för sin längd och har en egenskap att avgöra matcher på egen hand. Allt det har Drogba också. Sen har han också en meritlista som heter duga och här har Galatasaray också köpt en av Europas bästa målskyttar de senaste åren.

Likt Sneijder har Drogba haft lite svårt att vinna något med landslaget. Trots att både Holland och Elfenbenskusten är en av världens bästa landslag har man förlorat vid mållinjen. Drogba har tidigare kommit till final i Afrikanska mästerskapen år 2006 och 2012 så kanske är detta sista chansen (i år) att vinna Afrikas största mästerskap.

Det Drogba tillbringar till Galatasaray är rutin av högsta klass, målskytte av rang och en personlighet som skriker jag är här för att vinna! Just därför har han också kommit till rätt klubb. Pressen är stor på honom med när han anländer, du får en monsterlön – du måste leverera. Faktum är att dessa spelarna (stjärnorna som kommer till Süper Lig och har hög lön) kan visa sin sanna jag och fotbollen de har i sig om de bara vill och kämpar.

Jag som sade att oddsen sänktes rejält på Gala mot Schalke efter Affellays skada och Sneijder-värvningen, undra vad som händer nu med CL-hjälten från förra året?

Sen så undrar man också om detta är den sista bomben i Gala innan det stänger? Det är öppet några dagar till och ännu kan mycket hända. Någon defensiv spelare kanske? Offensiven är spikad nu och vass som en dolk från osmanska tiden. Man ser fram emot Galatasarays vår, inte minst i Europa!