Silly season: Både klubbpresidenten- och agenten bekräftar: “Fenerbahce har visat intresse för Zarate”

Den 25-årige argentinske yttermittfältaren/anfallaren Mauro Zarate har under den senaste tiden ryktats vara på väg till Fenerbahce och nu bekräftar Lazios president Claudio Lotito enligt italienska medier om att Fenerbahce har kontaktat Lazio angående Zarate och Lotito ska ha då svarat att prislappen på honom är 9,5 miljoner Euro. Enligt Lotito så har även Genoa visat intresse för Zarate men att han inte har något intresse i att flytta dit.

Även Mauro Zarates agent Franco Di Jorrio har enligt italienska medier bekräftat att Fenerbahce har kontaktat Lazio angående hans spelare. Lazios tränare Vladimir Petkovic som tränade Samsunspor under ett par månader under säsongen 2011/12 har tidigare meddelat att Zarate inte ingår i hans framtidsplaner och därav har Zarate endast spelat i en ligamatch för Lazio den här säsongen men i Europa League har det blivit 6 matcher för hans del där han även har noterats för 1 mål och 3 assist på dessa matcher.

Zarate inledde sin karriär i Velez Sarsfield hemma i Argentina och har även spelat en säsong i Birmingham innan han hamnade i Lazio inför säsongen 2008/2009 då han även gjorde sin bästa säsong i italienska klubben med 13 mål på 34 matcher. Efter dess spelade han ytterligare två säsonger i Lazio (12 mål på 68 matcher) för att sedan bli utlånad till Inter under säsongen 2011/12 (2 mål på 22 matcher) innan han återvände till Lazio inför den här säsongen.